НОВИНИ

Най-важното е Фондът за лечение на деца да не спира работа, каза проф. Пилософ

Новият директор на Фонда за лечение на деца проф. Владимир Пилософ заяви, че първата и най-важна задача е фондът да не спира да работи. След днешното извънредно заседание на Обществения съвет на институцията Пилософ даде първата си пресконференция.

bnt avatar logo
от БНТ
18:05, 21.04.2016
Чете се за: 00:28 мин.
Още

На днешното си заседание Фондът е взел решение за лечението на 13 деца - най-спешните случаи, които не търпят отлагане, обяви Пилософ. Списъкът за лечение е от около 60 деца. Новият директор увери, че ще бъде направено всичко възможно децата, които имат нужда от лечение, да отидат там, където трябва. Професор Пилософ същевременно коментира, че има сериозни технически затруднения.

Проф. Владимир Пилософ, директор на Фонда за лечение на деца: Нямам интернет, не по наша вина, не по вина на Министерството. Просто съответните органи, които провеждат, както казват те, следствени действия, са заключили засега нещата. Надявам се до утре нещата да се поправят. И второто, което е много важно - няма персонал. Има само 2 дами, тоест 3 от 15-ата човека, които работят във Фонда, които са налични. За останалите не коментирам къде са и какво става с тях.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Учениците с непристойно поведение сами ще определят наказанието си
Учениците с непристойно поведение сами ще определят наказанието си
В кои страни по света вотът е задължителен?
В кои страни по света вотът е задължителен?