НОВИНИ

Новопостроен подлез в "Младост 4" вече е опасен

Подлезът срещу блок 458 в столичния квартал "Младост 4" е неосветен, замърсен и с рушаща се облицовка. За проблема алармираха зрители на БНТ 2, които се страхуват да преминават през него в тъмните часове на деня. След като запознахме Столичната община с проблема, те изискаха от районната администрация, на чиято територия се намира подлезът, да изчислят колко ще струва счупеното стъкло.

Владимир Христовски
от Владимир Христовски
17:35, 20.06.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Подлезът е единственото място, където хората могат да пресекат булевада в продължение на цяла спирка на метрото между метростанциите "Академик Александър Теодоров - Балан" и "Бизнес парк". Връзката съществува по-малко от година, а проблемите са повече от притеснителни. Един от минувачите ни разказва от кога подземният тунел е в това състояние.

Александър: "Няколко дни, след като го построиха. Много бързо. Мисля, че общо взето следващите седмици беше така."

Според Александър, подлезът става обект на вандалски прояви, защото в него няма видеонаблюдение и охрана. Като единствен плюс на факта, че не е осветен са графитите. Някой обаче и тях е загрозил, изписвайки нецензурни думи. Александър, който всеки ден минава през подлеза, засяга и проблема с осветлението.

Александър: "Тези лампи от време на време светят. Не знам защо в момента не работят. Почти съм сигурен, че не са изгорели всички. Предполагам че някой е откраднал нещо от тока."

Екипът ни на място видя, че е счупено и стъклото на вратата, която води към сервизното помещение на подлеза. А именно там се намира таблото, от което се контролира осветлението. Не е осигурен достъп за детски и инвалидни колички. От Столичната община, които информирахме за проблема, обясниха, че са изискали от районната администрация в "Младост" да извърши незабавна проверка на сигнала ни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата в Силистра разследва учител, блудствал с шест малолетни деца
Прокуратурата в Силистра разследва учител, блудствал с шест малолетни деца
Прокурори влизат в Дома да деца, след трагичния инцидент
Прокурори влизат в Дома да деца, след трагичния инцидент