НОВИНИ

Обиненият в убийството на Александра остава в ареста

Варненският окръжен съд остави в ареста 19-годишния Красимир Тодоров, обвинен за убийството и грабеж на 13-годишната Александра от Провадия. Момичето изчезна на 22 март от дома на прабаба си, а тялото й беше намерено преди 3 дни в запустялата сграда на бившия Ловен дом в Провадия. Предварителните данни от аутопсията показват, че момичето е било удушено.

bnt avatar logo
от БНТ
15:40, 15.04.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Обвиняемият Красимир Тодоров заяви пред съда, че съжалява за грабежа, който е извършил, но не каза нищо за убийството на момичето. Той поиска да остане под „Домашен арест", за да се грижи за бременната си приятелка.

Служебно назначеният адвокат на обвиняемия заяви, че той не разполага с никакви средства и няма опасност да избяга или да се укрие.

Стефка Пейчева:
Не е необходимо да бъде в ареста. Приятелката му е болна и се нуждае от неговата помощ. - Той признава ли вината си? - Не мога нищо да Ви кажа.

Съдът остави Тодоров в ареста с мотив, че има опасност да се укрие, а обвинението срещу него е изключително тежко. Според магистратите, от събраните до момента доказателства по делото може да се предположи, че Тодоров е извършил жестокото престъпление.

Катя Петрова, прокурор
Няма да изложа никакви коментари в момента. Има говорител на прокуратурата.

Ако вината на Красимир Тодоров бъде доказана, той може да получи присъда от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор без право на замяна. Обвиняемият може да обжалва решението на съда в тридневен срок. Следващото заседание е насрочено за 19-ти април.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
30 000 са избягали тези дни от район в Северна Сирия
30 000 са избягали тези дни от район в Северна Сирия
Безработицата през март е под 10%
Безработицата през март е под 10%