НОВИНИ

Оперни звезди на Ла Скала със серия концерти у нас

Четирима великолепни оперни певци, чиято кариера е свързана с митичния театър Ла Скала, пристигнаха у нас за серия от концерти Гран Гала Опера. Изключителната музикална селекция е направена от италианския маестро Марчело Рота, който ще дирижира четирите концерта. Снощи меломаните в Стара Загора наградиха с аплодисменти артистите, които показаха своята световна класа на сцената на античния театър Августа Траяна. Гастролът им вече очакват с интерес и почитателите на операта в Русе, Бургас и Варна.

Миглена Стойчева
от Миглена Стойчева
19:38, 09.07.2016
Чете се за: 00:54 мин.
Още

Наричат Ла Скала Оперния Олимп. Щастливци са певците, получили покана за учестие в някоя знаменитите продукции на трупата. За нас този театър трябва да е синоним на изключителна национална гордост, защото в централното му фоайе са наредени портретите на 10 певци, оставили най-голям отпечатък в историята на Скалата. 7 от тях са на велики български изпълнители.

Марио Маланини: Да пееш в Ла Скала, това е мечтата на всеки един певец, който прави кариера. Всеки от нас иска поне веднъж да излезе на сцената на Скалата. То има същата емоционално значение каквото е за един християнин да види Ватикана или за един мюсюлманин да се поклони в Мека.

Понякога не само талантът е входен билет за Ла Скала, нужен е и късмет. За Кармело Карузо това е обаждане по телефона, че спешно трябва да замести Ренато Брузон. Хора от Скалата чуват Марио Маланини в друг театър и му предлагат дебют в митичната постановка на Набуко с ненадминатото участие на Гена Димитрова. Латвийката Алиса Зиновиева и днес не може да овладее емоциите си, когато говори за театъра на театрите.

Алиса Зиновиева: За мен най-емоционален не беше моментът, когато за първи път излязох да пея на сцената на Скалата. Не! Това беше изобщо първия път, в който видях този театър. Бях там, за да гледам спектакъл и си казах"Господи, искам да пея на тази сцена!". Оттогава са минали вече повече от 10 години, но спомня ли си за това мое първо влизане в Ла Скала все още се вълнувам силно.

Подобна музикална среща не се случва често. Онези, които имат късмета да я преживеят, ще помнят дълго докосването си до днешните звезди на най-престижната оперна сцена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иракските сили освободиха от Ислямска държава голяма военновъздушна база
Иракските сили освободиха от "Ислямска държава" голяма военновъздушна база
Стрелецът в Далас е бил ликвидиран чрез дистанционно управляем робот с бомба
Стрелецът в Далас е бил ликвидиран чрез дистанционно управляем робот с бомба