НОВИНИ

Пуснаха под домашен арест Петър Низамов-Перата

Районният съд в Малко Търново пусна под "домашен арест" Петър Низамов-Перата - мъжът станал скандално известен с незаконния лов на мигранти на границата и автор на така нареченото клипче за "свинските опашки". Пред съда Перата заяви, че не се признава за виновен . Той е обвинен за незаконно задържане на трима афганистанци в Странджа.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
17:26, 15.04.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Привърженици на Петър Низамов бяха дошли пред районния съд, за да го подкрепят. Полиция охраняваше сградата и до напрежение и ексцесии не се стигна. Според прокуратурата, незаконно задържаните мигранти са били ритани, претърсени за пари и вързани при така наречения граждански арест. Подчертано беше, че Низамов е осъждан три пъти и има реална опасност да извърши ново престъпление, а пред съдия афганистанците са посочили Перата като човекът, който ги е разпитвал.

Райко Стоянов, прокурор: Основният ми мотив е претърсването на ръчният им багаж, обискирането им и първите реплики, които афганистанците са чули са "мъни" и "телефони".

В съдебната зала Перата заяви, че не се признава за виновен. Според защитата му той е завързал мигрантите със "свинските опашки", за да ги респектира.

Иван Стоянов, адвокат: В момента полицията издирва свидетели, тоест те се опитват да намерят хора от тази предполагаема група, предполагам с цел да ги обработят да свидетелстват срещу него.

От прокуратурата смятат, че Низамов не е действал сам. Според показанията на афганистанците групата му била от десетина души, които се издирват. На излизане от съдебната зала Низамов бе посрещнат с бурни възгласи от поддръжниците си и обяви, че ще обжалва съдебното решение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашия пратеник: Белгийският министър на транспорта подаде оставка
От нашия пратеник: Белгийският министър на транспорта подаде оставка
​Бум на сигналите за неотчитане на оборота и неиздаване на касови бележки
​Бум на сигналите за неотчитане на оборота и неиздаване на касови бележки