НОВИНИ

Рапърът Дрейк е продал най-много албуми в света през 2016 г.

Канадският рапър Дрейк е изпълнителят, продал най-много албуми в света през 2016 г., сочат данни на Международната федерация на звукозаписната индустрия, цитирани от Франс прес. Той е изпреварил британския певец Дейвид Боуи, починал през януари м.г.

bnt avatar logo
от БТА
22:13, 08.02.2017
Чете се за: 00:30 мин.
Още
рапърът дрейк продал албуми света 2016

Оглавявайки класацията й, Дрейк поема щафетата от певицата Адел. Той постигна голям успех с четвъртия си албум "Views", пуснат първо в стрийминг платформата Епъл мюзик, както и в Айтюнс. "Views" е първият албум, който е слушан 1 милиард пъти в Епъл мюзик, а вторият сингъл от албума - "One Dance", е първият, който е пускан 1 милиард пъти в Спотифай, се отбелязва в комюнике на .Международната федерация на звукозаписната индустрия.

Дейвид Боуи, чийто последен албум "Blackstar" излезе два дни преди смъртта му, е на втора позиция в класацията. "Blackstar" оглавяваше чартовете в 24 страни.

На трето място е британската група "Колдплей", следвана от Адел. Албумите "A Head Full of Dreams" на "Колдплей" и "25" на Адел излязоха през 2015 г., но бяха сред най-популярните през 2016 г. В челната десятка са също Джъстин Бийбър, "Туенти уан пайлътс", Бионсе, Риана, Принс и Уикенд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови мерки за Балканския маршрут за миграция към Западна Европа
Нови мерки за Балканския маршрут за миграция към Западна Европа
Откриха мъртва кръщелницата на принц Чарлз
Откриха мъртва кръщелницата на принц Чарлз