НОВИНИ

Разчистват опасни дървета в парковете в София

Разчистване на изсъхнали и опасни клони на дървета се извършва в лесопарковете в София. По правило първо се обезопасява периметър покрай алеите, затова при разходки в гористите части по тесни пътеки или без път, хората трябва да внимават, предупреждават от Столичната община.

Тодор Литовски
от Тодор Литовски
19:25, 21.06.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Дълги години в лесопарковата част на Борисовата градина - зад телевизионната кула, не са извършвани дейности по прочистване. Затова сега се налага спешно изрязване на паднали и изсъхнали дървета. Те се отстраняват в периметър 20 метра покрай алейната мрежа.

Ралица Маджарова, дирекция "Зелена система": "Хората нека бъдат спокойни. Това, което виждат, не е изсичане и премахване на гората. Това са професионални действия, те са крайно необходими и се предприемат и за тяхната сигурност."

Прочистват се изсъхнали клони и дървета и в парковете "Северен", "Западен" и "Кошарите".

Ралица Маджарова, дирекция "Зелена система": "Дървесната маса, която се премахва, се предава на инсталацията на Столична община в Хан Богров и от нея се правят пелети."

За да не се полагат кампанийно грижите за гората, от Столичната община са сключили договор с Лесотехническия университет за описване на състоянието на всички дървета в големите паркове и мерки за опазването им.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-новата колекция на Джорджо Армани беше показана в Милано
Най-новата колекция на Джорджо Армани беше показана в Милано
Вежди Рашидов дари свои творби на Националната художествена галерия
Вежди Рашидов дари свои творби на Националната художествена галерия