Шефът на КЗП Димитър Маргаритов: Търговията в интернет не е нещо опасно

Комисията за защита на потребителите и Министерството на икономиката организират кръгла маса на тема: „Информационните технологии в полза на потребителите”. Поводът е отбелязването на Световния ден на потребителите 15 март. Кръглата маса ще бъде открита от министъра на икономиката Теодор Седларски. Участие в нея ще вземат председателят на КЗП Димитър Маргаритов и членовете Константин Арабаджиев и Константин Райков. Обсъдени ще бъдат възможностите и предизвикателствата на цифровата икономика за потребителите и бизнеса. Гост в студиото на "Денят започва" беше Димитър Маргаритов.

от БНТ
07:24, 14.03.2017
Чете се за: 00:22 мин.
У нас

Според Димитър Маргаритов, днес ще бъдат обсъдени киберсигурността и дигиталния пазар. По негово мнение нашето общество все повече узрява за това, че търговията в интернет не е нещо опасно. Рисковете за това да бъдете ограбени не са много по-големи от това да ви откраднат портмонето в магазина.

Притесненията, че банковата тайна може да бъде разкрита е риск, който съществува, но не в голяма степен. Доверието на българина в предимствата на дигиталния пазар се забелязва и според статистиката. Според Евростат над 1,3 милиона българи спокойно пазаруват в интернет и произвеждат годишен оборот от около 400-500 милиона лева. Най-често се пазаруват облекла, спортни стоки, електроуреди, обясни шефът на КЗП.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Снежна буря отложи срещата на Доналд Тръмп и Ангела Меркел
Снежна буря отложи срещата на Доналд Тръмп и Ангела Меркел
По-малко студенти ще приеме следващата учебна година Русенският университет?
По-малко студенти ще приеме следващата учебна година Русенският университет?