НОВИНИ

Теодор Седларски: До дни се решава казуса със "София Тех Парк"

Все повече стартиращи компании използват споделено работно пространство, като цените са същите каквито биха платили за собствен офис и консумативи. Това стана ясно след среща на икономическия министър Теодор Седларски с чужди предприемачи в едно такова пространство. Какви са предимствата на споделеният офис и какви недостатъците разказват Цветелина Катанска и оператора Борис Сотиров.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
22:04, 13.03.2017
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

Повечето чужди предприемачи избират да дойдат в България заради близките разстояния, ниските данъци и добре образованите айти специалисти. Това разказаха на икономическият министър Теодор Седларски инвеститори, които работят в общ офис в София.

Теодор Седларски, министър на икономиката: "България е както ние казваме горещо място за правене на бизнес и всички тези млади хора го потвърдиха, казаха че са избирали къде да правят бизнес и са избрали България.

Това, от което предприемачите продължават да се оплакват обаче е корупцията, тежката администрация и прекалената бюрокрация. Въпреки всичко те споделиха, че работата в България има смисъл. Работата в общи пространства също - това спестява на фирмите много допълнителни разправии.

Румен Илиево от фонд, който инвестира в стартиращи компании: Това да управляваме собствен офис, да се занимаваме с това имаме ли кафе, имаме ли вода колко ще ни струва тока и т.н. е нещо, което ни отделя от работата ни и ни отнема време. Цената е много подобна на цената на индивидуален офис и цените на колоркинг спейсовете намаляват, ние също сме инвеститор в компания която прави софтуер за такива пространства.

Споделеният офис е отворен 24 часа. В него работят предимно млади хора на възраст между 20 и 45 години.

Борис Георгиев, представител на старт-ъп компания: "Да имаш възможност да говорих с хора, които постоянно мислят как нещо да се подобри, как да се направи по различен начин - по-ефективно, по-успешно, това е основната причина да сме още тука."

Министър Седларски коментира и напредъка на самата държава да направи подобен общ офис, а именно - София Тех Парк.

Очаквайте в София Тех парк новини много скоро за бързичко задвижване и заработване на екосистемата в София Тех Парк.

В момента работата по парка е практически блокирана заради оплакване на един от основните инвеститори в него. Седларски обаче очаква, че след провелото се общо събрание днес, работата ще бъде задействана.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джихадистите в Мосул са напълно обградени
Джихадистите в Мосул са напълно обградени
Ердоган обвини Меркел, че подкрепя терористи
Ердоган обвини Меркел, че подкрепя терористи