Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Теодор Седларски: До дни се решава казуса със "София Тех Парк"

Все повече стартиращи компании използват споделено работно пространство, като цените са същите каквито биха платили за собствен офис и консумативи. Това стана ясно след среща на икономическия министър Теодор Седларски с чужди предприемачи в едно такова пространство. Какви са предимствата на споделеният офис и какви недостатъците разказват Цветелина Катанска и оператора Борис Сотиров.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
22:04, 13.03.2017
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

Повечето чужди предприемачи избират да дойдат в България заради близките разстояния, ниските данъци и добре образованите айти специалисти. Това разказаха на икономическият министър Теодор Седларски инвеститори, които работят в общ офис в София.

Теодор Седларски, министър на икономиката: "България е както ние казваме горещо място за правене на бизнес и всички тези млади хора го потвърдиха, казаха че са избирали къде да правят бизнес и са избрали България.

Това, от което предприемачите продължават да се оплакват обаче е корупцията, тежката администрация и прекалената бюрокрация. Въпреки всичко те споделиха, че работата в България има смисъл. Работата в общи пространства също - това спестява на фирмите много допълнителни разправии.

Румен Илиево от фонд, който инвестира в стартиращи компании: Това да управляваме собствен офис, да се занимаваме с това имаме ли кафе, имаме ли вода колко ще ни струва тока и т.н. е нещо, което ни отделя от работата ни и ни отнема време. Цената е много подобна на цената на индивидуален офис и цените на колоркинг спейсовете намаляват, ние също сме инвеститор в компания която прави софтуер за такива пространства.

Споделеният офис е отворен 24 часа. В него работят предимно млади хора на възраст между 20 и 45 години.

Борис Георгиев, представител на старт-ъп компания: "Да имаш възможност да говорих с хора, които постоянно мислят как нещо да се подобри, как да се направи по различен начин - по-ефективно, по-успешно, това е основната причина да сме още тука."

Министър Седларски коментира и напредъка на самата държава да направи подобен общ офис, а именно - София Тех Парк.

Очаквайте в София Тех парк новини много скоро за бързичко задвижване и заработване на екосистемата в София Тех Парк.

В момента работата по парка е практически блокирана заради оплакване на един от основните инвеститори в него. Седларски обаче очаква, че след провелото се общо събрание днес, работата ще бъде задействана.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Джихадистите в Мосул са напълно обградени
Джихадистите в Мосул са напълно обградени
Ердоган обвини Меркел, че подкрепя терористи
Ердоган обвини Меркел, че подкрепя терористи