НОВИНИ

Майка се оплака, че детето ѝ е бито в детската градина

Майка от Симитли твърди, че детето ѝ е бито в детската градина. Венцислава Памукчийска обвинява учителката на дъщеря си Симона Бикова и една от лелките в детското заведение. Събират и подписка за освобождаването им от работа. От детската градина в Симитли категорично отричат върху детето да е упражнявано насилие.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Антония Сукалинска
21:10, 13.03.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

В петък, когато бабата на Даная я взела от детската градина, момиченцето било подпухнало и със зачервявания по лицето.

Венцислава Памукчийска:
„Белезите бяха тук от стискане на детето на устата. Нема как да стане. Бузите ѝ беха подути и червени. И тя не е малка и си казва „Госпожа Мони ме би, мамо, и леля Вили”. Лелката я хванала и я дърпала. Нямат право да ми дърпат детето.”

Учителката Симона Бикова обясни, че детето посещава детската градина от три дни и тъй като трудно се адаптира много плаче.

Симона Бикова, учител:
„Във въпросния ден Даная наистина много усилено плачеше и непрекъснато търкаше очичките и за мен причината е това. Физическо насилие по никакъв повод не е упражнявано над детето в градината.”
Теменуга Матова, директор на детската градина в Симитли:
Заставам с моето пълно достойнство зад учителя на детето. Истината трябва да излезе. Просто не може така да се излива една помия върху един учител, който е млад, надежден, с много перспективи и много отговорен човек.”

Майката на детето вече е извадила медицинско свидетелство на дъщеря си. Каза, че ще го заведе и при психолог. От отдел „Закрила на детето” започнаха проверка по случая.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Британските депутати приеха закона за започване на Брекзит
Британските депутати приеха закона за започване на Брекзит
Делът на САЩ в бюджета на НАТО за 2016 г. е 45,9 на сто
Делът на САЩ в бюджета на НАТО за 2016 г. е 45,9 на сто