НОВИНИ

Сигнали за кражби на летище Бургас

След началото на активния летен туристически сезон, не закъсняха и жалбите от чуждестранни туристи за кражби на багаж и пари на Летище Бургас. Там пристигат повето от гостите, които почиват организирано в курорта „Слънчев Бряг“. От аеропорта са предприели необходимите мерки, за да ограничат кражбите.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
21:18, 13.07.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

В пиковите дни тук в рамките на 24 часа кацат и излитат над 100 самолета и се обработват средно по 6 хиляди пасажери. Освен на пътниците, контролът на багажа също е много стриктен и всички товаро-разтоварни операции се наблюдават с видеокамери.

Цветелина Рандева - говорител полицията в Бургас: "До момента има официално регистрирани два случая на кражби на лично имущество от чужденци, които са пристигнали току що на Летище Бургас. Като тези кражби са констатирани при отварянето на багажа им в хотелските стаи в Слънчев бряг, където всъщност са подадени и заявителските материали."

Туроператори коментират, че е честа практика туристите да заявяват липса на пари, оставени в куфара, което буди съмнение, че всъщност става дума за получаване на протокол, с който те впоследствие да получат пари от застраховката. Няма логика да сложите голяма сума кеш в куфар, който ще пътува в багажното на самолета и автобуса - казват и разследващите полицаи. От старта на чартърния сезон до сега през Летище Бургас са преминали над 1 милион туристи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отиде си Киряк Цонев
Отиде си Киряк Цонев
Екипажът на „Калиакра“ обучава практиканти
Екипажът на „Калиакра“ обучава практиканти