НОВИНИ

Сменят перките по "Граф Игнатиев" с колчета

Станалите известни като "перки на акули" ограничители на столичната улица "Граф Игнатиев" ще бъдат заменени с чугунени колчета. Това реши окончателно експертната комисия, свикана при главния архитект на столицата.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
17:43, 09.04.2019
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Още миналата седмица изборът се сведе до вече избраните чугунени колчета и съвсем ниските и незабележими габърчета.

Габърчетата обаче отпаднаха, защото не обезопасяват достатъчно добре, а ако има сняг, въобще няма да се виждат, обясни главният архитект Здравко Здравков.

Иначе днес на пресечката на ул. "Граф Игнатиев" и "Шишман" дойдоха десетки общинари, журналисти, представители на елтротранспорта, фотографи и граждани, за да видят и обсъдят на място кой разделител е по-подходящ.


;

Днес на "Графа" имаше същинско стълпотворение. Всички бяха взели темата с разделителите присърце и дискусиите колчета или габърчета продължиха дълго. Още преди да се вземе окончателното решение за чугунените боларди с височина 60 см, главният архитект намекна, че това е изборът.

Здравко Здравков, главен архитект на София: В началото всички гравитираха към монтажа на тези габъри, но виждате, че те в градска среда сложени голяма част от тях не се виждат.

И този път не беше подмината темата за качеството на ремонта, като заради дъжда - сега акцентът бяха локвите.

Дончо Барбалов, зам.-кмет по транспорт: Тази сутрин нарочно се разходих точно в този участък, имаше доста локви и около "Св. Седмочисленици" и по самия "Граф Игнатиев". Разговарял съм с надзора, който да мине също по тези обекти и да състави констатации.

Ремонтът няма да бъде приет с дефектите, каза още заместник-кмета по транспорта, а главният архитект уточни, че на така наречените "перки на акули" ще се намери ново приложение в градската среда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кметът на Созопол и зам.-областен управител подадоха оставки пред премиера
Кметът на Созопол и зам.-областен управител подадоха оставки пред премиера
Ще спечели ли Нетаняху пети премиерски мандат в Израел?
Ще спечели ли Нетаняху пети премиерски мандат в Израел?