НОВИНИ

Студенти заминават за Великобритания без страх от Брекзит

Брекзит не притеснява българските младежи, които заминават да учат за първа година в университетите във Великобритания. По неофициална информация броят им е около 1 200.

bnt avatar logo
от Петър Георгиев
17:19, 25.08.2016
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Бъдещите студенти са уверени, че Великобритания продължава да гарантира високо качество на образованието и условия за успешна професионална реализация.

Кристиян Стефанов - Специалност "Журналистика" в Уестминстър
"Много се притесних, разбира се, особено когато разбрах, че това би имало ефект върху цената, която аз ще плащам. Но университетите са много разбиращи спрямо студентите и всички, които са заварени, остават на същата цена."
Стефка Златева - Консултант по проект "Световно образование"
"Партниращите университети по проект "Световно образование" работят доста тясно с правителството на Великобритания, тъй като това, разбира се, ако останат условията за финансиране, надяваме се, ще бъде добре както за студентите, така и за самите университети. Очакванията са за следващата година да се запазят условията за финансиране, така че ние прогнозираме да има и ръст на кандидатурите за Великобритания за следващата година. "
Николай Стойков - Специалност "Авиоинженерство" в Съри
"Там могат да ми предложат много повече. Отивам да уча по петгодишна програма, която е с една година стаж в индустрията и магистратура. Има много по-големи шансове за реализация там, отколкото в България, специално в моята сфера."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предлагат нов вариант за продължението на Струма в Кресненското дефиле
Предлагат нов вариант за продължението на "Струма" в Кресненското дефиле
Сърцето на Италия е сринато със земята
"Сърцето на Италия" е сринато със земята