НОВИНИ

Фермерски пазар за един ден

От септември в Министерството на земеделието ще заработи магазин за биохрани. Това съобщи земеделският министър Десислава Танева, която заедно със столичния кмет Йорданка Фандъкова откри еднодневен фермерски пазар. Макар и малко, участниците в него се радваха на интерес от страна на софиянци.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
19:26, 25.08.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Осем часа продължи фермерският базар пред Министерството на земеделието. Повечето от посетителите бяха дошли с надеждата, че ще намерят истински стоки.

Яна Соколова, купувач: "Тази стока много по-бързо се разваля от другата, по-вкусна е. Млякото от хипермаркетите може да ми стои две седмици, докато това е два дни".
Мина Велчева: "Може би има една идея истинско мляко в продуктите, а не е само смес и сухи млека, знам че много се внасят".

За произхода на продуктите увери и земеделският министър Десислава Танева.

Десислава Танева, министър на земеделието: "Европейският съюз има стандарти по безопасност на храните, които са най-високите в света. Това трябва да е ясно и България е изпълнила тези изисквания след присъединяването и включително с помощта на предприсъединителните, а после и на програмата за развитие на селските райони".
;

Продуктите отговарят на описанията, защото пазарите за тези стоки са регламентирани.

Христо Василев, производител на млечни продукти: "Хората все повече ни научават и все повече започват да търсят истинското, истинското кисело мляко, истинските продукти, от село".
Димитър Найденов, зеленчукопроизводител от Петърч: "Имаме си клиентите, които ценят нашата стока, пробвали са качеството вече, справяме се".

Столичната община отчита ръст на търсенето на биопродукти. В момента всяка седмица се организират фермерски базари на няколко пазара в София.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха най-близкия двойник на Земята
Откриха най-близкия двойник на Земята
Рибарски уроци
Рибарски уроци