НОВИНИ

Ученици от София продават картички в подкрепа на пострадалите в Хитрино

В рубриката ни "Търси доброто" ви показваме как деца помагат на деца. Ученици от училището за чужди езици "Св. Методий" в София изработиха картички в подкрепа на пострадалите момчета и момичета от Хитрино. В почивните дни младежите ги продават на миряните в храма "Света София".

Светлозара Лазарова
от Светлозара Лазарова
19:46, 19.12.2016
Чете се за: 00:40 мин.

Послания за доброта и благоденствие и чиста детска вяра в това, че нашата съпричастност ще вдъхне сили на пострадалите. Това е общото между десетките картички, които учениците от училище "Св. Методий" в София са изработили в помощ на пострадалите семейства от Хитрино.

Гергана - 11-и клас, ПГИЧЕ "Св. Методий"
"Всички се включиха, почти всички деца от нашето училище. Направиха картички, минахме да ги съберем и бяхме радостни, че можем да направим едно добро за тези хора."

Младежите искат средствата, които ще бъдат събрани от продажбата на картичките, да отидат за 12-годишната Севги Рагуб, която загуби родителите си при инцидента в Хитрино. Те смятат, че не средставата, а вярата ще помогне на хората от пострадалото село да се възстановят от трагедията.

Гергана - 11-и клас, ПГИЧЕ "Св. Методий"
"Вярваме, че именно вярата може да им помогне да продължат напред и да вярват, че ще дойдат по-добрите дни за тях и че само Господ може да им помогне. И затова и точно тук решихме - силата просто е много голяма."

Средствата от продажбата на картичките ще постъпят в дарителската сметка на пострадалите. А учениците ще изработят още картички, които ще се продават по софийските улици и в училището. Тази неделя, на Рождество Христово, те отново ще бъдат в храма. Не само, за да продават картички, а за да раздават вяра в доброто.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гръцки и румънски полицаи ще патрулират в Банско
Гръцки и румънски полицаи ще патрулират в Банско
История на Българската Коледа с щастлив край
История на "Българската Коледа" с щастлив край