НОВИНИ

Внезапен фалит на туроператор провали празниците на над 500 българи

Един от най-големите туроператори у нас "Алфатур" внезапно обяви фалит, проваляйки коледните и новогодишни празници на над 500 българи. Заради създалата се ситуация министърът на туризма Николина Ангелкова повика на спешна среща застрахователя на изпадналата в несъстоятелност компания.

Николай Минков
от Николай Минков
18:01, 13.12.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

За "По света и у нас" тя увери, че ще бъдат върнати парите на всички, които са закупили ваканционни пакети, уточнявайки, че сумата е над 700 хил. лева. За целта е нужно да се представи пред застрахователя "Евроинс" договор за туристическата услуга и платежно нареждане или касов бон. Ангелкова съобщи още, че се уточнява броя на сънародниците ни, които в момента почиват в чужбина и начинът, по който ще се върнат в страната.

Николина Ангелкова, министър на туризма в оставка: Чакаме информация от туроператора за това колко са тези туристи, които са в чужбина в момента и са закупили пакети през този туроператор, дали тяхното прибиране е осигурено и има ли риск затова, за да можем ние максимално бързо да вземем превантивни мерки и да осигурим прибирането на хората дали през друг оператори или през чартърни полети. Но те да бъдат спокойни, че ще си бъдат вкъщи преди празниците.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата образува производство за лекарска небрежност по случая с маларията
Прокуратурата образува производство за лекарска небрежност по случая с маларията
45 километра в час е безопасната скорост в градска среда
45 километра в час е безопасната скорост в градска среда