НОВИНИ

Засега няма служител на МОН зад изтичането на резултатите от матурата

Полицията арестува трети мъж в разследването за продажба на отговорите на вчерашните матури. И тримата задържани са част от по-голяма схема за продажба на верните отговори, научи "По света и у нас".

Милена Кирова
от Милена Кирова
17:21, 19.05.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:37 мин.
Още

Сигналът, по който работят разследващите от София и Стара Загора, е резултат от журналистическото разследване на репортерите Милена Кирова и Виктор Дремсизов. Още по време на вчерашната матура по български език те получиха отговори на 32 въпроса срещу 40 лв, а няколко часа по-късно се установи, че те напълно съвпадат с верните отговори.

Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор: "За няколкото часа от началото на разследването не сме достигнали до този момент до представител на МОН, а целта на това разследване е да се установи кой е първоизточникът. За прокуратурата е важно да установи има ли извършено престъпление и дали то е извършено от служител на МОН, а не да се повдигат обвинения на студенти, ученици, приятели, които са на практика направили възможно препращането на информацията. - Има ли връзка между тези три лица? - Връзките са приятелски и това е единственото, което ги свързва и общият им интерес да помогнат на свои познати, за да се справят по-добре с матурата. Не можем да кажем на колко лица са изпратени тези смс-и, тъй като са изтрити. Ще бъде назначена техническа експертиза, която ще установи, надявам се, да успее да възстанови всички изтрити дори съобщения, за да знаем кои са били адресатите на тази информация".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутатите за намернието на президента да сезира Конституционния съд
Депутатите за намернието на президента да сезира Конституционния съд
Световна премиера на български музикален продукт
Световна премиера на български музикален продукт