НОВИНИ

Жители на "Младост" искат джобове за смет

Жители на район „Младост“ 1 в София се оплакват, че на булевард „Андрей Сахаров“, няма обособени джобове за контейнерите за смет. Заради риск от инциденти по натовареният булевард кофите са преместени, но проблемите не спират.

Цветелина Борисова
от Цветелина Борисова
20:40, 03.08.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

След нееднократни сигнали до общинските власти контейнерите са сложени на обслужващата улица пред блок 66, успоредна на булевард „Андрей Сахаров“, което отново създава известен дискомфорт.

Димитър Палашев - домоуправител: "Те ги преместиха пред входовете на целият блок, който е с 11 входа. И цялата миризма и други отпадъци отиват направо в жилището. Имаше едно предложение 2015-а година още - да се направят джобове - няма такова нещо."

Потърсихме и районната администрация, за да ни кажат възможно ли е да се реши проблемът?

Снежана Вълкадинова - началник отдел "Инженерна инфраструктура и благоустройство", район "Младост": "По начало на джобовете не са указани местата в ПУП. И понеже негодуват гражданите, ще разгледаме този въпрос, но това ще стане догодина евентуално, защото до тази година булевард „Андрей Сахаров“ е в гаранционен срок и ние не можем да работим върху него - може да се наруши настилката."

Ако джобовете не са пропуск на проекта, изграждането им за вбъдеще трябва да се съгласува и с дирекция "Транспорт и транспортна инфраструктура", защото от там минават 5 автобуса на градският транспорт. При преценка на експертите, че сметосъбирането с джобове на „Андрей Сахаров“ ще е безопасно за движението, от район „Младост“ заявиха, че могат да ги направят догодина, когато изтече гаранцията на асфалта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Голям пожар бушува край три тополовградски села (СНИМКИ + ВИДЕО)
Голям пожар бушува край три тополовградски села (СНИМКИ + ВИДЕО)
Все още няма задържани за палежа на ретро автомобили на бившия кмет на Хасково
Все още няма задържани за палежа на ретро автомобили на бившия кмет на Хасково