НОВИНИ

11 медала за България на Европейската купа по художествена гимнастика

Грациите ни се завръщат с общо 11 медала - 5 златни, 2 сребърни и 4 бронзови.

Европейска купа по художествена гимнастика в Баку
Снимка: БФХГ
bnt avatar logo
от БНТ
18:48, 05.05.2024
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

С финалите на отделните уреди завърши надпреварата на първата в историята Европейска купа, която се проведе в Баку (Азербайджан). Грациите ни се завръщат с общо 11 медала - 5 златни, 2 сребърни и 4 бронзови.

Стилияна Николова спечели първите в историята "Крос битки", а днес добави още един златен медал в единствения си финал - на бухалки.

С три отличия се поздрави другата ни представителка Боряна Калейн. Вчера тя остана на крачка от почетната стълбичка, завършвайки на четвърта позиция. Днес тя се реваншира, спечелвайки два златни медала във финалите на топка и лента и сребърен медал във финала на обръч.

"Златният" уикенд на българската художествена гимнастика продължи със спечеления златен медал от ансамбъл-жени в състав: Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева, във финала на ленти и топки. Възпитаничките на Весела Димитрова и Ясена Стойнева грабнаха и бронз във финала на 5 обръча, а вчера записаха четвърто място в многобоя.

Четири медала за България спечелиха малките "лъвици" Дара Малинова и Магдалена Вълкова. Възпитаничката на Райна Тошева - Малинова днес спечели два бронзови медала на обръч и бухалки и записа седмо място във финала на лента. Магдалена Вълкова показа стабилна игра и заслужено се окичи с бронза на топка. Вчера грациите ни спечелиха сребърен медал в отборната надпревара.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Томас Тухел е сред вариантите за нов треньор на Милан
Томас Тухел е сред вариантите за нов треньор на Милан
Атлетико предлага безсрочен договор на Гризман
Атлетико предлага безсрочен договор на Гризман