НОВИНИ

15 млн. долара обезщетение трябва да плати Амбър Хърд на Джони Деп

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
22:24, 02.06.2022
Чете се за: 02:32 мин.
Още
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Актьорът Джони Деп спечели делото срещу бившата си съпруга Амбър Хърд. Съдебните заседатели решиха, че твърденията на актрисата, че е била жертва на домашно насилие, са клевета. Така Амбър Хърд ще трябва да плати 15 милиона долара компенсация на звездата от "Карибски пирати".

За разлика от Амбър Хърд, Джони Деп не присъства в съдебната зала в щата Вирджиния при произнасянето на присъдата, защото свири на концерт в Лондон.

Над шест седмици съдът слушаше подробности от бурния двегодишен брак на двамата актьори и неговия край през 2017 г. Деп и Хърд представиха противоречащи си позиции.

Любимецът от "Шоколад" и "Карибски пирати" съдеше бившата си съпруга за 50 милиона долара като твърдеше, че тя е разрушила репутацията му, обвинявайки го в пресата в домашно насилие.

Хърд заведе насрещни искове за 100 милиона долара. В крайна сметка тя ще плати 15 милиона за клевета.

Актрисата изрази с туит чувствата си след присъдата.

"Няма думи за разочарованието, което изпитвам днес. Сърцето ми е разбито от факта, че планината доказателства не беше достатъчна, за да се справи с огромните власт и влияние на бившия ми съпруг".

Джони Деп също използва социалните мрежи за изявление.

"Преди шест години моят живот, животът на моите деца и на близките ми хора, а също и на тези, които с години ме подкрепяха и ми вярваха, се промени завинаги. Всичко само за миг. Фалшиви, много сериозни и криминални обвинения бяха отправени към мен чрез медиите, което отключи лавина от омраза, макар и срещу мен да нямаше повдигнати обвинения. Това имаше катастрофално въздействие върху живота и кариерата ми".

58-годишният Джони Деп все пак ще трябва да плати на 36-годишната Амбър Хърд 2 милиона обезщетение, защото тя спечели един от трите си иска.

Според Би Би Си много американци са се интересували от тяхната съдебна сага повече отколкото от войната в Украйна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево време до края на седмицата
Слънчево време до края на седмицата
Николай Михайлов: Равенството е закономерно
Николай Михайлов: Равенството е закономерно