НОВИНИ

Александър Димитров пред БНТ: Не съм критик на Кръстаич, един селекционер трябва да си мери думите (ВИДЕО)

александър димитров бнт съм критик кръстаич един селекционер мери думите видео
bnt avatar logo
от БНТ
22:04, 17.10.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на младежкия национален отбор на България по футбол Александър Димитров застана пред камерата на БНТ минути след края на европейската квалификация срещу Косово, завършила при резултат 1:1.

Основна тема на разговора обаче не бе представянето на "лъвчетата" на стадион "Александър Шаламанов", а слуховете, които не за пръв път свързват Димитров с поста наставник на мъжкия представителен тим на България.

Родният специалист обаче бе категоричен, че неговият фокус е изцяло върху това да класира състава ни до 21 г. на първо европейско първенство след повече от 30-годишна пауза и допълни, че той не е основният критик на Кръстаич в отговор на коментара си отпреди няколко дни, в който изрази разочарование, че Марин Петков не е бил пуснат да помогне на младежката ни формация.

"За пореден път сигурно се спряга моето име, но аз винаги съм казва, че моите амбиции, желания и цели заедно с моя щаб са да счупим каръка и да класираме младежкия национален отбор на България на европейско първенство за пръв път от 1988-а година. Не съм критик на Кръстаич, не съм критик на никого. Просто искам най-доброто за този отбор, защото виждам потенциал. Или поне аргументирани критерии. Ние отидохме целия отбор на следващия ден на мача на мъжкия национален отбор, защото 90% от играчите са минали през нас и сме работили заедно", сподели Димитров.

Наставникът на България U21 говори още и за изказването на селекционера на мъжкия ни тим Младен Кръстаич от вчера, когато сърбинът заяви, че ако в родното първенство не играят българи, то по-добре да бъде закрито.

"Един селекционер трябва много внимателно да си мери думите. Ако някой е разбрал погрешно думите ми след мача с Германия, бих искал да се извиня, но просто емоциите в мен бушуват. Аз нямам нито един лагер, който да съм провел с всичките си налични футболисти. Имах такива проблеми, когато водех и България U19. Трябва да си мерим приказките", завърши Младен Кръстаич.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов опит за измама с логото на БНТ
Нов опит за измама с логото на БНТ
Валентин Антов пред БНТ: Трябва да намерим начин да променим нещата (ВИДЕО)
Валентин Антов пред БНТ: Трябва да намерим начин да променим нещата (ВИДЕО)