НОВИНИ

Александър Донски получи „уайлд кард“ за квалификациите за Sofia Open 2023

александър донски четвъртфинал анталия
bnt avatar logo
от БНТ
17:19, 02.11.2023
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Националът на България за Купа "Дейвис" Александър Донски получи "уайлд кард" за квалификациите на сингъл за Sofia Open 2023, обявиха от организаторите.

По този начин роденият в САЩ тенисист се присъединява към Янаки Милев, като те двамата ще са родните представители в пресявките на турнира от сериите ATP 250 в София, който ще се проведе от 4 до 11 ноември.

По предварителни информации втората покана за участие в квалификациите беше предвидена за Адриан Андреев, както дори бе обявено вчера, но изглежда третата ни ракета ще пропусне и това издание на надпреварата, след като не игра в София и през миналата година.

Александър Донски е на 25 години и в момента е под №939 в световната ранглиста и досега е играл четири пъти на Sofia Open. При дебюта си през 2018 г. губи трудно от Мартин Клижан в първия кръг на основната схема. През 2020, 2021 и 2022 година се включва в квалификациите. През 2020 г. губи от Аслан Карацев, а през следващите две години на пътя му застава опитният италианец и бивш №18 в света Андреа Сепи. Преди две години обаче Донски съумява да запише и своя първи успех на ниво АТР, побеждавайки с 2:6, 6:1, 7:6(4) срещу тогавашния №143 в световната ранглиста Юрий Родионов.

В кариерата си Алекс Донски има и две победи на двойки в Sofia Open. През 2019 г. заедно с Александър Лазаров стигат до четвъртфиналите без игра след оттеглянето на Николоз Басилашвили (Грузия) и Матю Ебдън (Австралия), докато миналата година двойката спечели драматично срещу Фабрис Мартен (Франция) и Айсам-Ул-Хак Курейши от Пакистан с 4:6, 6:3, 10-8. В битката за място на полуфиналите обаче българският тандем отстъпи на италианците Симоне Болели и Фабио Фонини.

Както бе оповестено вчера Димитър Кузманов и Александър Лазаров получиха „уайлд кард“ за участие в основната схема на Sofia Open 2023. В основната схема при двойките с „уайлд кард“ ще участват Александър Лазаров/Александър Донски, както и Янаки Милев/Пьотр Нестеров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 9000 са жертвите от палестинска страна от началото на конфликта в Близкия изток
Над 9000 са жертвите от палестинска страна от началото на конфликта в Близкия изток
Оспорват в съда избора на общински съветници в Благоевград
Оспорват в съда избора на общински съветници в Благоевград