НОВИНИ

Александър Везенков: Баскетболът е отборен спорт и победите са най-важни

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:45, 20.04.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
везенков полезен поредната убедителна победа олимпиакос евролигата
Слушай новината

Спортист номер 1 на България за 2022 година Александър Везенков даде интервю пред медиите в Гърция, в което разкри, че за него най-важното е клубният му отбор Олимпиакос да продължава да печели.

Изказването на звездата на "червено-белите" дойде на фона на въпрос дали самият той се чувства доволен от печеленето на индивидуални призове.

Везенков все пак призна, че получава допълнителна мотивация от подобни признания, но категорично заяви, че най-важното в момента е Олимпиакос да защити успешно титлата си в гръцкото първенство.

"Индивидуалните награди са хубави, защото ти дават допълнителна мотивация и отплата за това, което правиш, но най-важното е отборът да се класира за Финалната четворка и да опитаме да стигнем до титлата", започна българският национал.

"Мисля, че доста парчета се събраха заедно. Първо, увереността и доверието, което получавам от съотборниците и треньорския екип. Второ, отборът печели, защото да си в успешен отбор е винаги важно. Баскетболът е отборен спорт и победите са най-важни. В Евролигата има много добри баскетболисти, много суперзвезди. Да играя всяка седмица срещу такива баскетболисти е мотивация за мен", каза още звездата на Олимпиакос.

Александър Везенков коментира и работата си със старши треньора Йоргос Барцокас, споделяйки, че той е наставник, който "дава свобода на играчите си".

"Работих с Йоргос Барцокас в Барселона, а сега и тук в Олимпиакос в най-добрите ми години. Той е треньор, който дава свобода на играчите си, оставя те да играеш с инстинкта си, което дава много възможности да бъдем на добро ниво всяка вечер. Мисля, че показахме постоянство през цялата година и хубав баскетбол. Трябва да останем така до края, защото това е най-важният момент – плейофите, а после и Финалната четворка. Няма значение дали сме завършили първи или втори, защото плейофите са битка друго ниво и трябва да сме готови", заяви Александър Везенков.

Тази вечер Везенков и неговият Олимпиакос се изправят срещу бившия тим на българина Арис Солун в първи двубой между двата тима от четвъртфиналите плейофи на гръцкото баскетболно първенство. Играе се до две победи от три мача.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Майка и дете загинаха в катастрофа на пътя София - Самоков
Майка и дете загинаха в катастрофа на пътя София - Самоков
Симона Иванова: Името на баща ми носи големи очаквания, бих дала всичко, за да съм в националния отбор
Симона Иванова: Името на баща ми носи големи очаквания, бих дала всичко, за да съм в националния отбор