НОВИНИ

Алексей Миранчук осигури първата победа на Торино като гост над Фиорентина от 45 години насам

алексей миранчук осигури първата победа торино гост фиорентина години насам
Снимка: АРХИВ
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:30, 22.01.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

С гол на Алексей Миранчук Торино постигна успех над Фиорентина с 1:0 и това се превърна в първи успех на биковете над този съперник като гост от 45 години насам. 27-годишният руски полузащитник вкара с левия крак от границата на наказателното поле, малко по диагонал, като фалцовият му удар нямаше как да бъде спасен от вратаря Пиетро Терачано.

Отборът на домакините, където на резервната скамейка седеше младият български талант Димо Кръстев, беше прекалено разточителен в предни позиции, въпреки положенията за Торо в началото на мача. Най-напред сенегалецът Демба Сек буквално разтресе горната греда с удар от ляво по диагонала през шпагата на човек. В 22-ата минута пък Вилфрид Стефани Сингу получи топката фронтално срещу вратата на 25-ия метър и изпрати истински снаряд. Стражът на домакините спаси, а за негово щастие нямаше кой от Торо да направи добавка. Малко след това и Ваня Милинкович-Савич, който пазеше вратата на Торино, трябваше да се разтяга до гредата при удара на Кристиано.

Торино обаче нанесе своя удар в ответната атака буквално, когато Мегрим Войвода отне топката от Софиян Амрабат и я подаде на Миранчук. Руснакът от място я спря и я прати във вратата.

След почивката Джордан Иконе от Фиорентина, както и влезлият на мястото на Амрабат Лука Йович можеха да изравнят, но пропуските им се оказаха с цената поне на точка за Ла Виола.

С този резултат Торино задмина днешния си противник и вече има 26 точки на 7-ото място, докато Фиорентина е 9-а с 23. На върха е Наполи с 50 пред Милан с 38.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Итас Трентино победи Кучине Лубе, Казийски бе избран за MVP на срещата
Итас Трентино победи Кучине Лубе, Казийски бе избран за MVP на срещата
Сняг и студ сковаха Германия: Регистрирани са над 100 пътни инцидента
Сняг и студ сковаха Германия: Регистрирани са над 100 пътни инцидента