НОВИНИ

Антон Коджабашев: Иван Иванов остава начело на националния отбор

"Първото нещо ще бъде да се направи ревизия, за да видим колко точно са дълговете и към кого... Ще се оправим, нямам притеснения", коментира трикратният ни европейски и световен шампион по вдигане на тежести, който започва своя трети период начело на родните щанги

антон коджабашев иван иванов остава начело националния отбор
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:35, 14.03.2024
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Антон Коджабашев беше избран за трети път на поста президент на Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ) по време на днешното Общо събрание на централата.

Припомняме ви, че то беше предизвикано с подписка от 13 клуба, които поискаха смяната на досегашния ръководител на българските щанги Ариф Маджид. По време на изборите днес Коджабашев победи именно бизнесменът с 22:9 гласа, а два от клубовете отказаха да участват.

"Надявахме се с изминалото европейско първенство да оправим дупките в бюджета на федерацията, но май се оказва, че и там сме на минус. Първото нещо ще бъде да се направи ревизия, за да видим колко точно са дълговете и към кого. След това ще чакаме да бъде вписан този Управителен съвет в Търговския регистър и след това ще го събера", заяви новоизбраният президент на централата.

"Третата ми стъпка ще бъде среща с националния отбор, за да са спокойни момчетата, че всичко ще бъде наред. Тяхната задача е да тренират, да се подготвят на високо ниво и да представят България", сподели още трикратният световен и европейски шампион.

Антон Коджабашев увери, че няма притеснения, че ще се справи начело на БФВТ и разкри, че Иванов Иванов остава старши треньор на националния отбор на вдигане на тежести.

Бившият вицепрезидент на Европейската федерация по щанги коментира още, че дълговете на централата ще започнат да се плащат веднага със средства на спонсори, които самият той е подсигурил, като на първо време трябва да бъдат погасени счетоводни задължения в размер на 200 000 лева, както и дълговете към Яни Мърчоков, който има спортен център за подготовка в Асеновград.

Общото събрание на БФВТ днес премина при разговори на висок тон, а Антон Коджабашев опита да предизвика обединение на гледните точки, като предложи нов Управителен съвет, в който обаче останаха и трима от досегашните членове – Кирил Панайотов от Русе, доцент Димитър Димитров и националния селекционер Иван Иванов.

Новите членове на УС са няколко именити щангисти като Асен Златев, Стефан Ботев, Йордан Михайлов, както и самият Коджабашев, който е седмият в управата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Американското ядрено гориво ще получи лиценз през април
Американското ядрено гориво ще получи лиценз през април
Първият етап от строежа на "Колежа" ще приключи по план в края на месец май
Първият етап от строежа на "Колежа" ще приключи по план в края на месец май