НОВИНИ

Атанас Зафиров, БСП: Следващото управление ще бъде лявоцентристко

bnt avatar logo
от БНТ
19:38, 20.05.2021
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Диалогът в лявото никога не е спирал и БСП винаги е била проактивен участник в него. Смятаме, че е логично следващото управление да бъде лявоцентристко и БСП ще положи всички усилия след два месеца това да се случи. Това заяви в студиото на “Още от деня” заместник-председателят по коалиционната политика в Народното събрание на БСП Атанас Зафиров.

“Не е нормално в държава, в която близо 60% от хората се определят като лявомислещи, 80% живеят с доход под 1000 лева, а близо 2,7 млн. пенсионери са с пенсии под социалния праг на бедността, вече 10 години да има дясно управление”, обясни той.

Зафиров съобщи, че утре лидерът на партията Корнелия Нинова в изявление ще обясни формата и начина, по които БСП ще се яви на изборите.

“На последното заседание на Националния съвет ръководството получи мандат и специално решение да бъде проведен такъв кръг от разговори с широк формат от партии в лявоцентритския спектър, както и с изявени лица от лявото политическо пространство”, допълни той.

За него в подобни разговори няма големи и малки, не е важно кой първи е направил първата крачка, а от значение са единствено крайните резултати.

“Аз съм оптимист, че на тези избори лявото ще победи и следващото управление ще бъде лявоцентристко”, отново подчерта Зафиров.

Според него в обществото има усещане, че “лявото пространство е форматирано, разпокъсано” и това е една от причините хората, определящи себе си като лявомислещи, да не гласуват за партии от лявото пространство.

“Затова задача пред всеки лявомислещ политик е събиране на лявото и единодействие, така че левите хора да видят свое достатъчно убедително ляво представителство”, акцентира той.

По думите му “през последните 7 - 8 години БСП не била толкова консолидирана, колкото сега за предстоящите избори”.

“Винаги сме имали нужда от съюзници и не сме спирали да ги търсим. Мисля, че този път ще успеем”, прогнозира Зафиров.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обновиха "Слънчевата зала" в НИМ, блесна нов експонат
Обновиха "Слънчевата зала" в НИМ, блесна нов експонат
КС допусна за разглеждане сигнала на ГЕРБ-СДС срещу разпоредби от Изборния кодекс
КС допусна за разглеждане сигнала на ГЕРБ-СДС срещу разпоредби от Изборния кодекс