НОВИНИ

Автобус се блъсна край Митница "Пловдив", няма пострадали

bnt avatar logo
от БНТ
08:58, 07.02.2022 (обновена)
Чете се за: 02:02 мин.
Регионални
Слушай новината

Автобус се вряза в мантинелата на "Кукленско шосе" в Пловдив рано тази сутрин. За щастие в автобуса не е имало пътници. Пробата на шофьора е показала 1,5 промила алкохол и той е задържан от полицията.

Инцидентът е станал около 6 часа тази сутрин, съобщават от полицията. Пристигналите на място униформени направили тест с дрегер на шофьора и пробата показала 1,5 промила алкохол.

51-годишният шофьор бил задържан веднага. Във фирмата-превозвач обаче научиха от екипа ни за ареста.

"Знам само, че някакъв камион му е засякъл пътя и се е ударил в мантинелата. Когато тръгват сутрин, проверяваме шофьорите за алкохол. Ма той рейса не е бил в гаража. Рейсът е бил закъсал и го е прибирал рейса", заяви Борис Бойчев от фирмата-превозвач.

Според него, автобусът е аварирал вчера край пътя за село Марково и шофьорът Радко отишъл само да го прибере в гаража. По думите му тази сутрин водачът изглеждал напълно адекватен, а до днес не е имал провинения. Този рейс се ползвал само за ведомствен транспорт.

Освобождаването на превозното средство обаче силно затрудни служителите на Пътна помощ.

"Просто самата мантинела се е увила около предния мост и по някакъв начин или трябва да я прережем или да освободим. С много голяма скорост ли е било? Не мога да кажа", обяснява служител на пътна помощ.

По шосето има следи от спирачен път, но явно не е бил достатъчен, за да се избегне удара. Преместването на автобуса отне часове, но не попречи на движението в района.

Автор: Росица Колева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трябват промени в категоризацията на труд за Спешната помощ
Трябват промени в категоризацията на труд за Спешната помощ
Експерт: Сделката на "Булгаргаз" с износ на газ за Румъния е рутинна
Експерт: Сделката на "Булгаргаз" с износ на газ за Румъния е рутинна