НОВИНИ

Байерн Мюнхен надхитри Арсенал и след четиригодишна пауза отново ще играе на полуфиналите в Шампионска лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:55, 17.04.2024
Чете се за: 03:55 мин.
Спорт
байерн мюнхен надхитри арсенал четиригодишна пауза отново играе полуфиналите шампионска лига
Слушай новината

Отборът на Байерн Мюнхен се класира за полуфиналите в Шампионската лига, след като надигра с минималното 1:0 английския Арсенал в реванша на своя "Алианц Арена" и по този начин го елиминира с общ резултат 3:2.

Така германският тим достигна до фазата на най-добрите четири в надпреварата за пръв път от сезон 2019/20 насам, когато всъщност "баварците" извървяха и целия път до трофея.

В същото време пък поражението в Германия сложи край на мечтите на лондончани за нещо голямо в европейските клубни турнири, като в оставащите седмици момчетата на Микел Артета ще трябва да се фокусират изцяло върху ангажиментите си във Висшата лига, където те продължават да са в битката за титлата заедно с Манчестър Сити и Ливърпул.

Иначе двубоят тази вечер стартира сравнително бавно и от двете страни, като в началните минути тимовете залагаха предимно на предпазливите действия с оглед на равенството 2:2 отпреди седмица в Лондон.

Първата по-интересна ситуация дойде в 24-ата минута, когато Джамал Мусила опита късмета си от дистанция, но стражът Давид Рая внимаваше и отрази.

Скоро след това Мартин Йодегор също стреля от разстояние, а след рикошет топката промени траекторията си, но въпреки това Мануел Нойер демонстрира добър рефлекс и изби.

В 31-ата минута Габриел Мартинели отправи удар от движение, който обаче попадна право в обсега на опитния страж на "баварците" и той улови без проблеми.

Така първото полувреме в Мюнхен завърши без голове, а още в началото на второто домакините бяха много близо до това да открият резултата, когато Хари Кейн стреля опасно с глава, но видя как топката се отбива от гредата.

Все пак по-добрата игра на немския тим продължи, за да се стигне до 63-ата минута, когато Рафаел Герейро достави меко центриране в наказателното поле на гостите, чиято отбрана изпусна Йошуа Кимих и германският национал с глава матира Давид Рая за 1:0.

След полученото попадение Арсенал очаквано потърси натиск в търсене на равенството, но всичко, до което стигнаха лондончани беше един изстрел на Мартин Йодегор, който така или иначе беше извън очертанията на вратата, но Нойер все пак не рискува и се намеси. За негов късмет обаче арбитрите не видяха тази му изява и дори не отсъдиха корнер в полза на английския тим.

По този начин Байерн Мюнхен спази традицията винаги да отстранява Арсенал във фазата на елиминациите на Шампионската лига, като това беше общо петият случай в историята, в който шесткратните носители на трофея се справят с "топчиите".

В полуфиналите на най-престижната европейска клубна надпревара пък за играчите на Томас Тухел предстои сблъсък със състава на Реал Мадрид, който се наложи след изпълнение на дузпи над Манчестър Сити и го свали от европейския трон.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реал Мадрид свали Манчестър Сити от европейския трон след драма с дузпи в реванша
Реал Мадрид свали Манчестър Сити от европейския трон след драма с дузпи в реванша
С 1 година се отлага либерализацията на пазара на ток на едро
С 1 година се отлага либерализацията на пазара на ток на едро