НОВИНИ

България излиза срещу Австрия в решителна битка за класиране за следващата фаза на квалификациите за Евробаскет 2025

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:04, 02.08.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
българия излиза австрия решителна битка класиране следващата фаза квалификациите евробаскет 2025
Слушай новината

Българският национален отбор по баскетбол за мъже ще изиграе тази вечер последния си двубой от третия етап на предварителните квалификации за Евробаскет 2025, а съперник на "лъвовете" е тимът на Австрия. Срещата е с начален час 20:15 българско време.

Преди малко повече от седмица двете селекции се срещнаха в "Арена Ботевград", като тогава момчетата на Росен Барчовски се наложиха с 83:71 и тази вечер в зала "Мултиверсум" в Швехат отново ще търсят победата.

Успехът ще гарантира на България първото място в група "J", което по регламент единствено дава право на продължаване в същинската фаза на пресявките за Евробаскет 2025.

До този момент "трикольорите" са с актив от две победи и едно поражение в групата, с което оглавяват подреждането с 5 точки, докато австрийците имат победа и загуба и засега с 3 пункта се намират на последната трета позиция в класирането.

Във "Вундертима" обаче са наясно, че все още държат съдбата си в свои ръце, тъй като евентуален успех тази вечер срещу България, последван от още един срещу Норвегия в събота (5 август) ще им осигури място в следващата фаза.

Ситуацията пред "лъвовете" изглежда абсолютно идентична с тази разлика, че победа още тази вечер ще изпрати баскетболистите на Росен Барчовски напред в битката за място на Евробаскет 2025.

Междувременно, родната селекция замина за Австрия с една промяна в състава, която бе предизвикана от напускането на Борислав Младенов, който пожела да бъде освободен от лагера на националния отбор. На неговото място в групата пък попадна дебютантът Александър Стоименов, който играе за словенския Терме Олимия Подчетъртек.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъжът, пребил съпругата си и баща ѝ в Бургас, за втори път е задържан за домашно насилие
Мъжът, пребил съпругата си и баща ѝ в Бургас, за втори път е задържан за домашно насилие
БАБХ затвори ферма в Етрополе заради случай на Ку-треска
БАБХ затвори ферма в Етрополе заради случай на Ку-треска