НОВИНИ

България срещу световния шампион в първия ден на Мондиала по волейбол

международната федерация волейбол въвежда правила лигата нациите
Снимка: БФ Волейбол
bnt avatar logo
от БНТ
10:59, 06.07.2022
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

България ще играе срещу световния шампион Полша в първия ден на волейболния мондиал.

На 26 август мъжкият ни национален тим излиза в Катовице от 21.30 часа, след като беше обявена официалната програма. В същия ден има още пет двубоя, като първият ще е между Бразилия и Куба в словенската столица Любляна. За първи път в историята си Катар ще играе на световно първенство и то това ще е във втория мач от турнира срещу Япония.

Ще участват 24 отбора, които са разпределени в шест групи по четири. Първите два и четирите най-добри трети в класирането ще продължат в елиминациите.

България е в група С, където освен Полша са Мексико и САЩ. На 28 август нашите се изправят срещу Щатите от 18.30 часа. Два дни по-късно завършваме групата срещу Мексико по същото време. Всичките ни срещи от груповата фаза са в Катовице.

„По-малко от два месеца преди старта на толкова престижния турнир всичко по организацията е готово. Сега с обявяването на програмата най-добрите отбори на планетата имат по-ясна картина какъв път трябва да изминат. Искам още веднъж да благодаря на домакините Полша и Словения. Нямам съмнения, че те ще предоставят незабравим волейболен празник на всички фенове по света“, каза д-р Ари Граса, президент на Международната волейболна федерация.

Световното първенство трябваше да е в Русия, но заради конфликта с Украйна всички международни спортни мероприятия в страната бяха отменени.

„Програмата на мачовете илюстрира колко много печелят играчи и фенове от новия формат. Сега ще е много по-лесно да се следва развитието на всеки отбор в турнира. По-лесното разбиране на правилата ще е от полза на новите фенове, което е много важно за популяризирането на волейбола по света“, добави Фин Тейлър, изпълнителен директор на Volleyball World.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жорди Кайседо благодари на ЦСКА след раздялата с клуба
Жорди Кайседо благодари на ЦСКА след раздялата с клуба
Ердоган: Близо сме до сделката за превоз на зърно през Черно море
Ердоган: Близо сме до сделката за превоз на зърно през Черно море