НОВИНИ

Българската мъжка щафета остана на 17-о място в Йостерсунд, победа за Норвегия

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:17, 30.11.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
владимир илиев зае десето спринта европейското биатлон швейцария
Слушай новината

Отборът на България завърши на 17-о място в първата за сезона традиционна мъжка щафета на 4x7,5 км от Световната купа по биатлон, която се проведе в Йостерсунд, Швеция.

Родният квартет в състав Антон Синапов, Владимир Илиев, Константин Василев и Васил Зашев използва общо 8 допълнителни патрона при стрелбите си, без да се налага да влиза в наказателна обиколка.

За съжаление, това не помогна на българските биатлонисти да прекосят финалната линия, тъй като на последен пост Зашев беше затворен с обиколка от лидерите и в крайна сметка нашият тим бе класиран на 17-ата позиция от общо 20 щафети, които застанаха на старта.

Победител в надпреварата стана квартетът на Норвегия - Ендре Стрьомсхайм, Тарей Бьо, Йоханес Тингнес Бьо и Ветле Сястад Кристиансен, които използваха общо 7 допълнителни патрона и спряха хронометрите на 1:14:28.4 часа. По този начин "викингите" регистрираха осмата си поредна победа в мъжка щафета, валидна за Световната купа, като за последно те не бяха на най-високото място на почетната стълбичка в Руполдинг през месец януари 2022-а година.

Второ място днес остана за тима на Франция, който използва 11 допълнителни патрона и финишира на изоставане от 20.6 секунди спрямо първата позиция, докато последното място на подиума грабна квартетът на Германия, който финишира на 50.5 секунди от норвежците, след като завъртя една наказателна обиколка и използва цели 16 допълнителни патрона.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Да си в плен на Хамас: Бащата на заложничката с български произход пред БНТ
Да си в плен на Хамас: Бащата на заложничката с български произход пред БНТ
Илиян Радулов е четвъртфиналист на сингъл на "Еди Хер"
Илиян Радулов е четвъртфиналист на сингъл на "Еди Хер"