НОВИНИ

Бдение в памет на Филип, който загина на пешеходна пътека в центъра на София

Фенери и балони полетяха в негова памет тази вечер

Цанка Николова
от Цанка Николова
21:00, 02.03.2024
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Бдение в памет на 14-годишния Филип, който загуби живота си на пешеходна пътека в центъра на София. Точно преди 6 месеца, Петър Тодоров с превишена скорост и алкохол в кръвта уби на място момчето.

В 21 часа тази вечер в небето над фаталната пешеходна пътека между улиците "Гурко" и "Цар Иван Шишман" полетяха фенери и балони в памет на Филип. Той загина преди 6 месеца, блъснат от 37-годишния Петър Тодоров, който по време на инцидента е шофирал с повече от 80 километра в час, при ограничение 30.

"Събираме се тази вечер тук, горе-долу в часа, в който беше убит, за да пуснем балони, които се надяваме да стигнат до него, да види колко го обичаме и че не го забравяме", каза Николина Петкова, майка на Филип Арсов.

Тодоров е седнал зад волана и с 2,2 промила концентрация на алкохол в кръвта. По време на катастрофата в колата на Тодоров са се возили жена и нейното дете. Миналата седмица близки на убития на пешеходна пътека 14-годишен Филип блокираха улица "Гурко" срещу решението на съда за пускането на обвиняемия за престъплението Петър Тодоров под домашен арест.

"За мен в момента правосъдието не работи за жертвите и за българските граждани, а работи за престъпниците. Не карайте пияни! Ние не искаме да има обвиняеми и убийци - искаме децата ни да се прибират у дома", каза Красимир Арсов, баща на Филип.

Бдението тази вечер е организирано от сдружение "Ангели на пътя", в коeто членуват родители, загубили децата си при пътни произшествия.

Вижте още в репортажа

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Юго Умбер не остави шансове на Бублик и триумфира на тенис турнира в Дубай
Юго Умбер не остави шансове на Бублик и триумфира на тенис турнира в Дубай
Йоана Илиева се нареди 17-а в турнира на сабя на Световната купа по фехтовка в Атина
Йоана Илиева се нареди 17-а в турнира на сабя на Световната купа по фехтовка в Атина