НОВИНИ

БФ Волейбол и фондация "За пример" с партньорство в подкрепа на младежкия волейбол

bnt avatar logo
от БНТ
10:11, 31.01.2023
Чете се за: 03:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската федерация по волейбол (БФВ) и фондация "За пример" обявиха партньорство. Сътрудничеството ще бъде за период от три години и ще е насочено изцяло в посока програмите за развитие на младежкия волейбол.

Програмите на БФВ, които "За пример" ще подкрепи, са:

- Ежегодния проект за селекция на таланти, чиято кулминация е 10-дневен тренировъчен лагер на селектираните момичета и момчета (общо около 100 деца), както и "Турнира на талантите", с който завършва националното тестиране - проект на Българската федерация по волейбол за проучване, оценяване и селектиране на млади състезатели;

- Семинарите за повишаване квалификацията на треньорите по волейбол и особено на тези, занимаващи се с подрастващи. Кулминацията ще е мащабен семинар с лектори от чужбина, който да се провежда по време на лагера на селектираните таланти;

- Мащабната кампания на БФВ "С волейбол на училище". Чрез проекта се търсят възможности за запалване на интереса на българските деца към обичаната игра и най-успешния отборен спорт в България. Инициативата има за цел да докаже, че образованието и спортът не са две отделни посоки в живота, а могат да вървят ръка за ръка в израстването на децата.

"Партньорство с БФВ е свързано с една от водещите ни цели, които бяха обявени още при създаването на фондацията: развитието на българския спорт и предоставянето на възможност за повече български деца да спортуват, а с това да водят и по-активен и здравословен начин на живот. Вярваме, че с доказано успешни съмишленици, като БФВ, сме една стъпка по-близо до реализирането на тази цел", коментира Светослав Драгиев, изпълнителен директор на фондация "За пример".

"За нас е удоволствие да приветстваме във волейболното семейство една организация за пример, с която заедно ще насърчаваме и показваме добрите примери във волейбола, било то при подрастващите, при треньорите или при клубовете, развиващи детско-юношески волейбол", заяви Любомир Ганев, президент на БФВ.

"Българската федерация по волейбол и фондация "За пример" обединяват сили в подкрепа развитието на младите и активни хора в България чрез спорт, образование и повишаване на квалификацията. Изграждането на структура за постоянна подкрепа на детско-юношеския волейбол и за всички, които го развиват е мисия, с която сме се ангажирали отдавна. Затова е удоволствие, когато откриваме съмишленици. Партньорството ни с фондация "За пример" е ключово по пътя към успеха на нашата кауза - по-доброто бъдеще за българския волейбол", заяви Давид Давидов, вицепрезидент на БФВ.

Фондация "За пример" е създадена от управленския екип на една от водещите български IT компании, която днес е световен лидер в сферата на хостинг услугите - SiteGround. Мисията на "За пример" е да работи върху подобряване на средата в България по три основни направления - образование, здравеопазване и спорт. Осъществявайки дейност в обществена полза, фондацията ще насърчава, подпомага и реализира социални проекти в своите приоритетни области.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на Казанлък и Павел баня излязоха на протест заради завод за смоли
Жители на Казанлък и Павел баня излязоха на протест заради завод за смоли
След репортаж на БНТ: Поставят липсващи знаци на пътя София - Лозен
След репортаж на БНТ: Поставят липсващи знаци на пътя София - Лозен