НОВИНИ

Бил ли е Мартин Божанов - Нотариуса в кабинета на Невена Зартова?

Айше Сали
от Айше Сали
20:12, 06.03.2024
Чете се за: 03:37 мин.
У нас
Снимка: БТА
Слушай новината

Мартин Божанов - Нотариуса е бил два или три пъти в кабинета на Невена Зартова - вече бившата шефка на Районната прокуратура в София. Това съобщи пред Висшия съдебен съвет секретарката ѝ.

Днес членовете на Прокурорската колегия трябваше да изслушат прокурорите, които са били на купон в Банско с Нотариуса. Никой обаче не се яви доброволно и затова те бяха поканени поименно за следващи изслушвания.

На осмия етаж на Софийската районна прокуратура се намират кабинетите на ръководството. До тази част на сградата се стига само със служебна карта, а до кабинета на бившия ръководител Невена Зартова се влиза през предверието, където работи секретарка. По тази причина една от темите на изслушването беше кога и как са влизали Мартин Божанов - Нотариуса и неговият адвокат Велимир Атанасов.

"Да кажа за Мартин Божанов, че е идвал два или три пъти в кабинета на г-жа Зартова. Когато е идвал господин Божанов, госпожа Зартова ми казваше да се обаждам долу на служителите да го посрещат, след което аз го изпращах до асансьора. Велимир Атанасов доста често идваше в кабинета - в седмицата два или три. Не знам как е влизал, но винаги се е озовавал пред моята врата в кабинета и като почука аз му отварях", заяви Диана Колева, секретар на ръководителя на СРП.

Секретарката на Невена Зартова допълни, че не е била на въпросния банкет в Банско. Ръководителката на администрацията на Софийската районна прокуратура Дима Куюмджиева, която е присъствала, също не го е виждала. Тя е направила и списъците с присъстващите, които днес представи пред Прокурорската колегия.

"Не съм го виждала на партито. Не съм го виждала и в сградата", допълни Дима Куюмджиева, съдебен администратор в СРП.

Нито един обвинител не се яви доброволно на днешното изслушване, но по собствено желание и за да опази доброто си име пред прокурорите говори апелативният съдия Галина Георгиева, която е бивш член на Висшия съдебен съвет и бивш съдия от закрития вече Специализиран съд.

"Не познавам т.нар. Нотариус. Не познавам никого от кръга на Нотариуса, който беше оповестен. За първи път чувам това име и не знам къде се намират заведенията", каза още Галина Георгиева, съдия в Апелативен съд - София.

Съдия Георгиева заяви, че казаното за нея при едно от изслушванията в парламентарната комисия за Нотариуса е клевета. Тя връчи доказателства по случая на членовете на ВСС, но не уточни публично какви са те. Членовете на Прокурорската колегия определиха още две дати за изслушване на прокурори за банкета в Банско, но този път посочиха и имената на тези, които очакват да се явят във ВСС.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отстраниха двама полицаи заради охрана на клуба на Мартин Божанов - Нотариуса
Отстраниха двама полицаи заради охрана на клуба на Мартин Божанов - Нотариуса
Какво свърши кабинетът "Денков" за последните 9 месеца?
Какво свърши кабинетът "Денков" за последните 9 месеца?