НОВИНИ

Борисов: При 20% инфлация няма как да влезем в еврозоната

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:40, 28.05.2022
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

"При 20% инфлация България няма как да влезе в еврозоната. Страната ни няма и Национален план за въвеждане на еврото". Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който се срещна с местните структури на партията в Стара Загора. Борисов присъства и на Регионална академия на младежката структура на ГЕРБ в Старозагорски бани.

Според Борисов кризата с управителя на Българската народна банка и това, че вече година и половина не могат да изберат нов управител на тази институция допринася още повече за тази криза.

Той квалифицира актуализацията на бюджета с нови заеми като "популистки ход": "Те трябва да вдигнат доходите в сфери, където не могат да бъдат вдигнати, а те залагат да вдигат, където ще бъдат засегнати много хора - пенсии", добави лидерът на ГЕРБ. Според него по този начин управляващите се готвят за нови избори.

По отношение на въпроса с влизането на Република Северна Македония в Европейския съюз Борисов беше категоричен, че България ще отстоява позицията си.

"Ако Северна Македония изпълни условията по Договора за добросъседство, ние ще сме с две ръце за тяхното влизане", каза още Бойко Борисов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ани Вангелова спечели титлата на двойки в Гърция
Ани Вангелова спечели титлата на двойки в Гърция
47-годишна жена е обявена за издирване от столичната полиция
47-годишна жена е обявена за издирване от столичната полиция