НОВИНИ

Часът на истината наближава

Време е за четвъртфиналните двубои на световното първенство по ръгби във Франция

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
15:30, 14.10.2023
Чете се за: 05:35 мин.
Спорт
часът истината наближава
Слушай новината

За световното първенство по ръгби часът на истината наближава!

Франция - любезният домакин на мъжеството, джентълменството и интелигентната игра е готова за още по-здрави и зрелищни битки!

Всички те НА ЖИВО по БНТ 3!

Време е за четвъртфиналните двубои на най-продължителното спортно събитие в световен мащаб!

Уелс или Аржентина

В първия четвъртфинал един срещу друг се изправят отборите на Уелс и Аржентина. Очаква ни една чудовищна битка между две различни ръгби философии, в която има много неизвестни, но и неустоимо очарование.

Дотук в турнира "Трите пера" са напълно безгрешни и са с актив от 4 победи от 4 мача, като оглавиха подреждането в група "С", където бяха още отборите на Фиджи, Австралия, Португалия и Грузия.

В същото време аржентинците започнаха надпреварата с поражение от Англия, но впоследствие записаха три поредни победи, включително срещу коравите тимове на Самоа и Япония, и осем години по-късно отново са в елиминациите на световното първенство.

Затова не пропускайте срещата Уелс - Аржентина - събота (14 октомври) от 17:50 ч.!

Ирландия или Нова Зеландия

Ръгби феновете по цял свят от месеци мечтаеха за сблъсък Ирландия и Нова Зеландия по време на световното първенство и той вече е факт.

Това е среща между два суперотбора, фаворити за титлата и то още във фазата на четвъртфиналите.

Ирландците до този момент напълно оправдават ролята си основен претендент за световната титла и лидер в световната ранглиста, като "детелините" спечелиха група "В" с перфектен актив от 4 победи в 4 мача, един от които беше срещу действащия планетарен първенец Южна Африка.

Нова Зеландия стартира със загуба от домакина Франция в мача на откриването, но след това момчетата на Иън Фостър записаха три поредни успеха и продължават да мечтаят за четвърта световна титла.

Отменете всичките си ангажименти, защото на всяка цена трябва да гледате Ирландия - Нова Зеландия - събота (14 октомври) от 21:50 ч.!

Англия или Фиджи

Акробатичният ръгби отбор на Фиджи се превърна в големия любимец на милиони зрители на световното първенство по ръгби. На четвъртфиналите той ще има много трудна задача - да победи една от суперсилите Англия.

До момента англичаните записаха победи над Аржентина, Япония, Чили и Самоа, докато Фиджи се наложи над Австралия и Грузия, макар да записа поражения от Уелс и Португалия.

Това е мач, в който може да се случи абсолютно всичко и вие трябва да го гледате!

Англия - Фиджи - неделя, 15 октомври, от 17:50 ч.!

Франция или Южна Африка

Франция, домакинът на световното първенство по ръгби, иска за първи път да вдигне купата. Сега ще играе четвъртфинален мач с все още действащите световни шампиони от Южна Африка.

Представителите на Европа откриха надпреварата с успех над Нова Зеландия, преди да запишат победи над Уругвай, Намибия и Италия. От своя страна африканците победиха Шотландия, Румъния и Тонга, въпреки че допуснаха поражение от лидера в световната ранглиста Ирландия.

Очаква ни вълнуващ и незабравим мач. Франция - Южна Африка - неделя, 15 октомври, 21:50 ч.!

Бъдете и този уикенд с БНТ 3, за да разберете кои четири отбора ще продължат напред в титаничната битка на най-добрите ръгбисти в света, разбира се, с професионалния и емоционален коментар на Васил Върбанов!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ФК Етър представи ново попълнение
ФК Етър представи ново попълнение
Маринела Нинева и Стоян Владков спечелиха последното състезание от веригата RUN BULGARIA за 2023 г.
Маринела Нинева и Стоян Владков спечелиха последното състезание от веригата RUN BULGARIA за 2023 г.