НОВИНИ

ФК Етър представи ново попълнение

Това е еквадорският защитник Луис Кордова

Снимка: ПФК Етър Велико Търново
bnt avatar logo
от БНТ
15:45, 14.10.2023
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

20-годишният централен защитник от Еквадор Луис Кордова е поредното ново попълнение на Етър Велико Търново, съобщиха от клуба от Първа лига.

Кордова е младежки национал на страната си, а през тази година записа шест мача в турнира Копа Америка за младежи до 20 години.

Пълното име на футболиста е Луис Марио Кордова Мина. Роден е на 17 януари 2003 година, висок е 186 см и играе като централен бранител. Кариерата му започва в еквадорския ЛДУ Кито, откъдето преди година преминава в Депортиво Куенка.

Луис Кордова е със статут на преотстъпен в Етър до края на настоящото първенство и е най-новото подкрепление на "виолетовата" отбрана, като днес дебютира в контролата срещу Янтра. В близките дни се очаква неговото картотекиране в Българския футболен съюз, като надеждите на ръководството и треньорския щаб са той да бъде на линия още за предстоящото гостуване на Крумовград.

Иначе Етър победи с 3:2 Янтра Габрово в контролна среща, която се игра на стадион „Ивайло“. Първото полувреме завърши без гол, но след подновяването на играта и двата тима показаха голова мощ.

За домакините от Етър точни бяха Ивайло Димитров, Ловре Кнежевич и Шано Буколда. Футболистите от Габрово се отчетоха с точни удари на Иван Василев и Цветелин Радев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рилски спортист постигна втора убедителна победа в женското баскетболно първенство
Рилски спортист постигна втора убедителна победа в женското баскетболно първенство
Часът на истината наближава
Часът на истината наближава