НОВИНИ

Четири дни шофьори не могат да сключат и подновят застраховката си "Гражданска отговорност"

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
19:05, 02.07.2024
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Сключването и подновяването на задължителната застраховка гражданска отговорност е невъзможно от четири дни, сигнализираха наши зрители.

Причината е срив в системата на гаранционния фонд. В късния следобед оттам съобщиха, че вече са отстранили проблемите и утре системата трябва да заработи нормално.

Зрители сигнализираха за "По света и у нас", че сключването и подновяването на задължителната застраховка "Гражданска отговорност" е невъзможно от четири дни. Причината - срив в системата на гаранционния фонд. В късния следобед оттам съобщиха, че вече са отстранили проблемите и утре системата трябва да заработи нормално.

Вече четвърти ден Руско Димитров се опитва да сключи застраховка Гражданска отговорност във Варна.

"От събота започнах да обикалям застрахователните офиси до днес включително, всеки офис казва, гаранционния фонд не работи, влезнах на техния сайт да видя, да, наистина е имало планирана профилактика от 8 часа в събота до 8 часа в неделя, но тази профилактика до ден днешен не приключва", каза Руско.

Принудил се да спре от движение колата си заради липсата на застраховка. Обадил се на фонда.

"Оттам ми казаха защо чакате последния момент и ми се затвори телефона, което страшно много ме ядоса, нагруби и затова реших след поредния опит днес да сигнализирам медиите", обясни още той.

От Комисията за финансов надзор публикуваха съобщение, с което напомнят на хората, че в случай на проверка от КАТ, могат да докажат че имат застраховка като си носят полиците. Причината, полицията също не може да направи справка в системата на фонда.

В рамките на един ден това е втори пореден случай, свързан с блокиране на работата на гаранционния фонд, казват застрахователни брокери.

От фонда коментираха за БНТ, че в петък са уведомили застрахователите за предстояща профилактика, която е трябвало да приключи в неделя. Вместо това системата се е сринала и досега се отстраняват повредите. От фонда увериха, че техническите проблеми са отстранени и системата ще заработи изцяло утре.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Най-великата игра зад кадър" продължава да разкрива най-интересните моменти от Евро 2024 (ВИДЕО)
"Най-великата игра зад кадър" продължава да разкрива най-интересните моменти от Евро 2024 (ВИДЕО)
Милен Петков пред БНТ: Уникално е да присъстваш на европейско първенство (ВИДЕО)
Милен Петков пред БНТ: Уникално е да присъстваш на европейско първенство (ВИДЕО)