НОВИНИ

ЦСКА 1948 обърна Ханза Рощок с късни голове на Умарбаев и Бастунов

цска 1948 обърна ханза рощок късни голове умарбаев бастунов
Снимка: ПФК ЦСКА 1948
bnt avatar logo
от БНТ
18:25, 14.01.2023
Чете се за: 04:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът ЦСКА 1948 обърна от 0:1 до 2:1 Ханза Росток в първия си контролен двубой от тренировъчния лагер в Турция.

„Армейците“ се наложиха с 2:1 над съперника от германската Втора Бундеслига след голове на Фарук за Ханза през първото полувреме и на Парвиз Умарбаев и Педриньо за ЦСКА през втората част на приятелската среща, изиграна на терените в комплекс "Wow Football Center" в Анталия. Мачът беше неофициален дебют за новия старши треньор на „червените“ – Тодор Янчев.

ЦСКА 1948 заложи на схемите 4-2-3-1 и 4-1-4-1 в двете полувремена, като треньорският щаб даде шанс на два изцяло различни състава през първата и втората част. Сред титулярите на „армейците“ в престижната контрола пък имаше цели осем българи.

В 7-та минута на двубоя Ферук се извиси след центриране от корнер и отбеляза с глава за 1:0 за Ханза. Само две минути по-късно Александър Колев засече с глава хубаво подаване отляво, но вратарят Колке изби. При добавката пък Марио Топузов стреля в тялото на стража. В 11-та минута Колке трябваше да се намесва отново след далечен удар на Русев. След вихреното начало до края на полувремето имаше едва 2-3 по-сериозни ситуации за гол, като те бяха пред вратата на ЦСКА, но в тях капитанът Даниел Наумов реагира с класа и рутина.

По подобие на първото второто полувреме започна с добри възможности за ЦСКА. Евгений Сердюк проби през центъра и пробва удар, спасен от резервния вратар на Ханза - Кьорбер. В 60-ата минута пък Ангел Бастунов опита изстрел с десния крак с вътрешен фалц към далечния ъгъл, но той попадна в ръцете на стража. Малко преди това резервният вратар на ЦСКА – Генадий Ганев, също блесна в ситуация очи в очи с Ингелсон.

В 68-та минута Лукоки от втородивизионния немски тим засече с глава след центриране от корнер, а кълбото рикошира в десния страничен стълб на вратата на Ганев. В 70-ата минута Тил от своя страна опропасти нов добър шанс за Ханза. И тогава настъпи време за армейския обрат!

Четвърт час преди края Ангел Бастунов намери Парвиз Умарбаев, който не се поколеба и за секунда и моментално прати топката с мощен удар с левия крак към далечния ъгъл. Страхотен гол и 1:1!

ЦСКА 1948 показа, че има сили за още попадения и до края продължи да атакува. Усилията на състава на Тодор Янчев дадоха резултат в 88-та минута, когато Бастунов проби и този път подаде към Педриньо, а новото бразилско попълнение на „червените“ не сбърка пред опразнената врата и фиксира крайния резултат – 2:1 за „армейците“.

След страхотното представяне в първата контролна среща в Анталия за ЦСКА 1948 предстои приятелски двубой срещу нов сериозен съперник – сръбския гранд Партизан, в четвъртък, 19 януари.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шефът на Неонатологията в "Шейново": Контролът в най-рисковите точки ще бъде затегнат
Шефът на Неонатологията в "Шейново": Контролът в най-рисковите точки ще бъде затегнат
Сара Сабри - първата египтянка, летяла до Космоса
Сара Сабри - първата египтянка, летяла до Космоса