НОВИНИ

Цветан Соколов: Не сме фаворити на Световното по волейбол, но можем да поднесем изненадата

Цветан Соколов
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
18:26, 24.08.2022
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Капитанът на националния ни отбор по волейбол Цветан Соколов сподели очакванията си за предстоящото Световно първенство в Полша и Словения.

„Лъвовете“ са в група C на Мондиала, заедно с тимовете на САЩ, Мексико и домакините от Полша. Първият мач на България е срещу състава на „Дружина полска“ на 26 август от 21.30 часа българско време.

Опитният волейболист сподели на летище „Софи“, че тимът ни трябва да се възползва от шансовете, които ще му бъдат предоставени на планетарния шампионат.

„Заминаваме в прекрасно настроение. Всички сме усмихнати и щастливи от факта, че отиваме да играем на Световно първенство. Чувстваме се уверени, отиваме с високо вдигната глави да видим какво ще направим. Шансове винаги има, въпросът е как ще използваме възможностите, които ще ни се открият“, започна Соколов.

Диагоналът сподели, че отборът ни няма как да е фаворит срещу действащия световен шампион Полша и срещу вицешампиона в тазгодишното издание на Лигата на нациите САЩ, но предупреди, че това може да изиграе лоша шега на противниците ни, които ни подценяват.

„Във всеки един мач може да се получи изненада. Ние не сме фаворити и това може да изиграе лоша шега на другите отбори, защото ние играем срещу действащия световен шампион и срещу вицешампиона на тазгодишното издание на Лигата на нациите. Признавам си, че не съм запознат с отбора на Мексико. В момента сме в един различен, променен и подмладен състав“, заяви той.

Националът допълни, че тимът ни е готов за предизвикателствата, които ги очакват на Световното първенство.

„Ще се постарая да помогна на младите момчета да не прегорят. Доста от тези момчета са игра ли на такова ниво. Всички сме готови за това Световно първенство“, категоричен е Соколов.

„Полша спечели всички мачове на турнир преди Световното. През 2014 година и ние спечелихме турнира „Хуберт Вагнер” и после не ни се получиха нещата. Нека не гледаме какво се е случило преди 8 години, а да гледаме към това, което ще се случи след два дни”, завърши Цветан Соколов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пореден протест #ГАZwithme се провежда пред президентството (СНИМКИ)
Пореден протест #ГАZwithme се провежда пред президентството (СНИМКИ)
6 месеца война: Как Украйна отбеляза Денят на независимостта?
6 месеца война: Как Украйна отбеляза Денят на независимостта?