НОВИНИ

Даниел Митов, ГЕРБ: Очакваме БСП да върне мандата максимално бързо

bnt avatar logo
от БНТ
19:24, 26.07.2022
Чете се за: 03:15 мин.
У нас
Слушай новината

Заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов заяви в "Още от деня", че очаква БСП да върне мандата максимално бързо.

„Очевидно е, че те в момента не правят нищо друго, освен да бавят мандата. Те са наясно с това. Всички са наясно с това. И както от самото начало им тръгна на тези управляващи, нарушават Конституцията. Не спазват нормите на Конституцията. Занимават се с това да правят еквилибристики, да се държат за столовете си, макар и с ден или седмица повече“, каза Митов.

По повод упреците на премиера в оставка Кирил Петков, че ГЕРБ са причината "Има такъв народ" да излязат от преговорите, Митов заяви:

„Как е възможно техните неразбории в коалицията да са наша вина? Онлайн излъчването на срещата на парламентарната група на "Демократична България", която доведе до това ИТН да напуснат преговорите, не сме го излъчвали ние. Те си се излъчваха сами“.

Той поясни, че вижда сивота, посредственост и неспособност на управляващите да се справят с кризите и проблемите, включително и по казуса с председателя на КЕВР. Според него трябва на поста да бъде възстановен предишният председател на енергийния регулатор Иван Иванов до избора на нов.

Даниел Митов заяви още, че не харесва Бойко Рашков не само заради това, че незаконно е арестувал лидера на опозицията, но и заради това, че „не е свършил нищо в МВР“.

„По време на неговото управление единствено сме чули голословни твърдения, неподкрепени с никакви доказателства. МВР се разпада. Оказва се, че в МВР хората, за които се установи, че са карали пияни и дрогирани, един от тях е имал чадър от полицията. Вървят контрабанди. Друга причина, поради която не харесваме Бойко Рашков, е фактът, че той изигра мракобесна роля, каквато му се полага на него – като човек от стария репресивен режим, да мачка хора, така че да ги плаши и да не ходят да гласуват на изборите“, посочи Митов.

Той коментира още, че от ГЕРБ са искали да се върне гласуването с хартиени бюлетини, защото това е европейска практика.

„Машинното гласуване е ненадеждно и има възможност за манипулации, ако не се контролира процесът изцяло. И второ – защото въвежда неформален избирателен ценз. Хора от малцинствени групи, с по-ниско образование, не могат да отидат да гласуват, защото се притесняват от машините“, изтъкна Митов.

Вижте във видеото целия разговор.

Гледайте повече от "Още от деня"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ПСЖ обяви привличането на Норди Мукиеле
ПСЖ обяви привличането на Норди Мукиеле
Вижте законодателната програма, която БСП внесе в НС
Вижте законодателната програма, която БСП внесе в НС