НОВИНИ

Даниел Митов: Не виждам успехи в работата на служебния кабинет

bnt avatar logo
от БНТ
19:02, 17.09.2021
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

В този парламент обстановката беше малко по-различна - като че ли всички започват да разбират, че партиите ще трябва да започнат да си гoворят и не могат да не уважават избирателите на най-голямата партия в страната. Това коментира Даниел Митов, заместник-председател на ГЕРБ в предаването "Още от деня".

Според него не може да се прави политика със заявки - с този може, с онзи не може. От ГЕРБ са показали, че имат готовност да управляват, имат министър-председател, имат кандидати за министри и избирателите им са видели, че са били прави в начина, по който до момента са управлявали.

По думите му има за какво да бъде критикуван служебният кабинет.

"Вчера Румен Радев обяви някакви успехи на служебния кабинет. Аз такива успехи не виждам. Ако някой може да ми посочи един успех, ще се зарадвам и ще го призная, но в момента имаме растящи цени на стоките в магазина, галопираща инфлация, която ще изяде както доходите, така и спестяванията на гражданите", подчерта Митов.

Според него не са предвидени мерки срещу инфлацията, ваксинационният план е абсолютно провален, не е проведена активна ваксинационна кампания.

"Така става, когато слагаш за министър на здравеопазването човек, който преди това е посявал съмнения изобщо в съществуването на вируса, да не говорим, че си беше чист антиваксър", заяви Даниел Митов.

Той посочи, че в момента сме застрашени и сме на първо място по смъртност, защото ваксинационната кампания е провалена от служебния кабинет.

Какво още каза заместник-председателят на ГЕРБ вижте във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парламентарни избори в Русия
Парламентарни избори в Русия
Представят интригуващи филми от световната документалистика в Бургас
Представят интригуващи филми от световната документалистика в Бургас