НОВИНИ

Даря Шаламанова се класира за полуфиналите на сингъл на турнира за жени от веригата ITF във Варна

даря шаламанова класира полуфиналите сингъл турнира жени веригата itf варна
Снимка: БФ Тенис
bnt avatar logo
от БНТ
20:27, 16.09.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Даря Шаламанова се класира за полуфиналите на турнира за жени от веригата ITF World Tennis Tour във Варна. Надпреварата с награден фонд от 15 хиляди долара се провежда на кортовете на ТК „Супер Спорт" и носи точки за ранглистата на WTA. Състезанието се провежда със съдействието на община Варна.

Този турнир е поредната отлична възможност за българските тенисисти да трупат както точки за международните ранглисти, а също така и състезателен опит в своята страна. На полуфиналите Даря Шаламанова победи друга българка Лия Каратанчева с 6:4, 2:6, 6:4. Срещата продължи 2 часа и 24 минути.

Шаламанова реализира обрат от 0:3 гейма в първия сет, но във втората част 19-годишната Каратанчева отново взе ранен аванс от 4:1, за да изравни резултата. В решаващата трета част Шаламанова поведе с 5:2, пропусна два мачбола в деветия гейм, а след това при 5:4 отрази два брейкбола и все пак успя да стигне до победата. Така тя за първи път се класира за полуфинал в турнир на Международната федерация ITF, за което заработи 4 точки за световната ранглиста и 734 долара.

За място на финала Шаламанова ще срещне поставената под номер 6 румънка Патрича Мария Циг от Румъния. която отстрани друга българка Йоана Радулова с 6:0, 6:0.

Денислава Глушкова не успя да преодолее четвъртфиналите след поражение от седмата в схемата Лучия Багарич (Хърватия) с 6:7(2), 4:6.

18-годишната Глушкова пропиля аванс от 5:2 гейма в първия сет, а във втората част тя допусна изоставане от 0:4 и това се оказа решаващо.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как ще гласуват жителите на наводнените карловски села?
Как ще гласуват жителите на наводнените карловски села?
Си Дзинпин призова за "по-справедлив и разумен" международен ред
Си Дзинпин призова за "по-справедлив и разумен" международен ред