НОВИНИ

Дъждовна събота, но с обещание за слънце в понеделник

Снимка: Pexels
bnt avatar logo
от БНТ
13:05, 05.10.2024
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Много динамично ще бъде времето днес в западната половина от страната - ветровито, с умерен северозападен вятър, на много места в Западна и Централна България се очакват временно интензивни и значителни валежи и гръмотевици.

СЪБОТА
Максималните температури в западните райони ще са около 19°-20°, в източните, където ще духа временно силен югоизточен вятър, ще достигат 29°-30°.

НЕДЕЛЯ
Ще вали и през нощта - на повече места вече в източните райони от страната. Ще духа слаб западен, по Черноморието - умерен северозападен вятър. Минималните температури ще са между 12° и 17°, в София - около 12°.

Максималните още ще се понижат и ще са между 16° и 21°, в югоизточните райони до 24°-25°. Вятърът ще е слаб до умерен, все още с посока от северозапад, в Източна България – от североизток. С изключение на временни разкъсвания в западните райони, ще се задържи облачно. На много места отново ще вали дъжд.

В Родопите и източните райони, където валежите ще бъдат и по-значителни, ще има гръмотевична дейност. Много райони с валежи ще има и по Черноморието утре. Очакват се и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са м/у 21° и 23°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините облачността ще е променлива, по-значителна в Родопите и в Централна Стара планина, където на много места ще превали и прегърми. След обяд валежи ще има и в масивите от Западна България.

Ще продължи да духа умерен и силен вятър от югозапад, в по-ниските части в планините от Западна България – умерен от северозапад.

В понеделник и вторник вятърът ще отслабне, ще преобладава слънчево време, ще започне и затопляне, което ще продължи и през следващите дни. Краткотрайни превалявания са възможни в сряда в Западна и Северна България.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Димитров и Паленсия надделяха над Симеон Лепичев и Гипускоа в Лига Ендеса
Димитър Димитров и Паленсия надделяха над Симеон Лепичев и Гипускоа в Лига Ендеса
Победоносно начало за Ню Джърси Девилс в новия сезон на НХЛ
Победоносно начало за Ню Джърси Девилс в новия сезон на НХЛ