НОВИНИ

Ден на отворените врати в БНТ: Любители на телевизията застанаха пред камерите

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
20:43, 16.09.2023 (обновена)
Чете се за: 02:42 мин.
Общество
Слушай новината

БНТ също участва в европейската инициатива и днес отвори врати за любителите на телевизията. Хората имаха възможност да видят отвътре как работят студиата на обществената медия, както и къде се съхранява златния фонд с архива на телевизията.

Емблематичното 3-то студио на БНТ, което носи името на акад. Хачо Бояджиев отвори врати за любопитните да видят обществената медия отвътре. Малки и големи имаха възможност да усетят магията на телевизията, някои застанаха зад камерите, а други избраха да се пробват за водещи на новините.

БНТ: Как се чувстваш в стола на водещия?

- Много развълнуван.

- Много се радвам, че имам възможност да видя това, което не се вижда зад екрана.

БНТ: Имаш ли любими предавания?

- "Това го знам" и вечер новините по БНТ. Те са много по-детайлни, много по-дълги, забелязал съм, че репортажите са с много повече информация.

В ролята на синоптик влезе Петя Владимирова, която за първи път застана под светлините на прожекторите, за да изпита сценичната треска и вълнението от телевизионните камери.

БНТ: Справихте се страхотно? Как се почувствахте в ролята на водещ?

- Много приятно, малко е страшно да знаеш, че толкова много хора те гледат, но от друга страна да го правиш е много забавно.

Гостите на обществената телевизия разгледаха част от изложените музейни експонати, които съхраняват спомена за различните епохи от развитието на медията, както и архива, където се дигатализира и описва Златния фонд на БНТ.

София Георгиева: "Страшно ми е интересно, защото аз гледам много БНТ и смятам, че предаванията на БНТ са най-добрите, знам всички водещи, предаванията са много интересни. БНТ е номер едно."

Петя Владимирова: "Освен новините очевидно, които са най-популярното предаване на БНТ, другото, което ми харесва, е сутрешното културно предаване, защото там научавам за събития, които се случват в страната и ми допадат като селекция."

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валенсия се върна към победите в Ла Лига с класика срещу Атлетико Мадрид
Валенсия се върна към победите в Ла Лига с класика срещу Атлетико Мадрид
Григор с втори успех на демонстративния турнир UTS във Франкфурт
Григор с втори успех на демонстративния турнир UTS във Франкфурт