НОВИНИ

Вежди Рашидов пред БНТ за политиката и изкуството

bnt avatar logo
от БНТ
19:37, 16.09.2023
5412
Чете се за: 03:22 мин.
У нас
Слушай новината

През лятната ваканция на депутатите им се наложи да поработят извънредно. Поводът беше обезобразяването на Дебора от Стара Загора и бързите законодателни промени срещу насилниците, които депутатите решиха да въведат като регламентираха какво представлява интимна връзка.

Вежди Рашидов предизвика скандал с изказване по време на почивката на заседание на НС

По това време в парламента едно изказване, направено неофициално от бившият председател на Народното събрание Вежди Рашидов доведе до остра реакция. От ГЕРБ го помолиха да освободи поста председател на Комисията по култура, Рашидов обаче реши да напусне парламента и партия ГЕРБ.

Вежди Рашидов подаде оставка като депутат, напуска ГЕРБ и политиката

Има ли обида в бившия председател на парламента и кой компромис му е бил най-скъпия в живота - ето една дълго забавена среща в ателието на скулптора Вежди Рашидов – почетен член на Съюза на испанските художници и носител на златния медал на кралския артистичен клуб.

Депутатите приеха оставката на Вежди Рашидов

"Отидох в политиката като идеалист, но през 2009 г. това беше един друг ГЕРБ. Отказах третия мандат на Борисов рано сутринта, а на обяд закарах Боил Банов да се кълне. След това отидох да бъда депутат, защото Борисов ме попита искам ли Пловдив област - на мен ми беше все едно къде - мен хората ме обичат. Аз винаги съм бил много лоялен човек. Турчин стане ли ти приятел, не си гледай гърба. Аз бях приятел на Бойко Борисов, дори загърбвах грешките му, защото това е тип хигиена на морала към приятелството. Но накрая се оказва, че само ти си бил лоялен. Днес Бойко Борисов не вярвам да ми е приятел, той си има други приятели, но да е жив и здрав", каза Рашидов.

"В ателието се чувствам в свои води. Целият ми живот е ателие. То е като риболова - то е онова нещо, което като хвърлиш въдицата, вторачваш се в една тапа, нито знаеш какво има под или над водата. Мозъкът ти спира да мисли цифри, хора, адреси, телефони. Компютърът си почива. Като вляза тук и спирам да мисля за друго, а след това чувствам хубава умора", каза още Вежди Рашидов.

Вижте във видеото цялото интервю с Вежди Рашидов за предаването "Говори сега"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локомотив Сф срази Славия в столично дерби, тежък инцидент с Виктор Генев беляза мача
Локомотив Сф срази Славия в столично дерби, тежък инцидент с Виктор Генев беляза мача
Сити обърна Уест Хям за пети пореден успех във Висшата лига, Брайтън съкруши Манчестър Юнайтед като гост
Сити обърна Уест Хям за пети пореден успех във Висшата лига, Брайтън съкруши Манчестър Юнайтед като гост