НОВИНИ

Дешан: Франция е сред най-добрите отбори в света

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
15:20, 22.10.2022
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
дидие дешан продължи води франция катар 2022
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор на Франция по футбол Дидие Дешан заяви, че не се притеснява от разочароващите резултати на тима си, който постигна едва една победа в последните си 6 мача.

Световният шампион завърши на трето място в Група 1 на Лига А на Лигата на нациите, като у дома загуби от Дания и Хърватия, и завърши равен с Австрия.

"Ние сме световен шампион, който ще защитава титлата си. Когато си на самия връх, е трудно да направиш повече", каза треньорът пред сайта на ФИФА.

"Абсолютно нормално е за отбор да допусне отпускане след големи успехи, но Франция остава конкурентен отбор и сред най-добрите в Европа и в света", вярва той.


Франция е в група с Австралия, Дания и Тунис в Група D на Световното първенство в Катар.

"Дания е много силен отбор и може би са подценени. Не са тим, за който се говори твърде много, но притежават индивидуална класа и са силен колектив", предупреди Дешан.

"Представянето им на последното Европейско първенство и класирането им в световната ранглиста казват всичко, което трябва да знаете", добави Дешан.

54-годишният французин, който тази година отбелязва 10 години откакто е селекционер на "петлите", предупреди за другите два отбора в групата, добавяйки, че Австралия е нокаутирала Перу в квалификационния плейоф за турнира.

„Знаем малко повече за Тунис, защото много от техните играчи играят клубния си футбол тук във Франция. Наясно сме, че нито един от мачовете няма да бъде лесен. Това е най-тежкото състезание в света и ще трябва да сме сигурни, че представят се по-добре от всичките ни противници", каза още Дешан.

Франция започва кампанията си в Катар на 22 ноември срещу Австралия. Четири дни по-късно световният шампион играе срещу Дания, а на 30 ноември срещу Тунис.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разследването на Богдана Лазарова за язовир "Огоста" се състезава за престижна европейска награда
Разследването на Богдана Лазарова за язовир "Огоста" се състезава за престижна европейска награда
"Български възход" се обяви за антикризисно правителство след срещата с контактната група
"Български възход" се обяви за антикризисно правителство след срещата с контактната група