НОВИНИ

Димитър Илиев проведе официална среща с президента на Европейската федерация по вдигане на тежести

Министърът на младежта и спорта обсъди с ръководителя на европейската централа Антонио Конфлити евентуалното домакинство на България на европейското първенство по вдигане на тежести през 2024-а г.

димитър илиев проведе официална среща президента европейската федерация вдигане тежести
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: ММС
16:48, 09.10.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев обсъди с президента на Европейската федерация по вдигане на тежести Антонио Конфлити домакинството на европейското първенство по вдигане на тежести за мъже и жени у нас догодина.

България не е организирала форум от такъв ранг от 2005 година, като се очаква се състезатели от близо 40 държави от цяла Европа да пристигнат в страната ни за шампионата, който е и олимпийска квалификация.

На срещата присъстваха също генералният секретар на Европейската федерация по вдигане на тежести Милан Михайлович, президентът на румънската федерация и член на борда на Европейската федерация Алекс Падуре, президентът на Българската федерация по вдигане на тежести Ариф Маджид, главният треньор на националния ни отбор Иван Иванов и членът на УС на българската централа Марин Милашки.

Президентът на Европейската федерация по вдигане на тежести Антонио Конфлити посочи, че лично се е запознал на място с условията в "Арена София", където ще се проведе първенството. Ариф Маджид подчерта, че то ще издигне още повече престижа на вдигането на тежести на международно ниво, а България може да се похвали с множество успехи.

Димитър Илиев отбеляза, че министерството ще подкрепи провеждането на шампионата у нас, тъй като организирането на големи форуми допринася за развитието и популяризирането на спорта сред младите и окуражава талантите да продължават да преследват поставените високи цели.

Министър Димитър Илиев: Кога ще си тръгна от поста няма никакво значение

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицай е намушкан в Казанлък, докато се опитва да потуши скандал
Полицай е намушкан в Казанлък, докато се опитва да потуши скандал
Кевин Пенев: Искам в Париж да направя финал в многобоя, както и финали на земя, кон с гривни и прескок
Кевин Пенев: Искам в Париж да направя финал в многобоя, както и финали на земя, кон с гривни и прескок