НОВИНИ

Добрият пример: Майка и баща благодарят на лекарите от Спешна помощ, спасили детето им

Цанка Николова
от Цанка Николова
18:23, 17.12.2020
Чете се за: 00:59 мин.
У нас
Слушай новината

Двама родители изразиха признателността си към лекарите от Спешна помощ в София, защото спасиха двегодишното им момченце. Цанка Николова разговаря със семейството, което намира смисъл в доброто.

Малкият Благой вдига температура. Първоначално родителите му си мислят, че е вирус. Внезапно обаче състоянието му се влошава - при температура 37,6 детето прави фебрилен гърч.

Боян Петков, родител: Виждах как детенцето изпада в безсъзнание, как почва да хрипа, как му се забавя дишането, спря за момент да диша и изгуби съзнание.

Обаждат се на 112, линейката пристига на 10-ата минута. До идването ѝ оказват първа помощ сами. Говорят и с личната си лекарка по телефона.

Боян Петков, родител: Аз разбирам, че това им е работата, но за мен това, че са дошли и са ни помогнали, по някакъв начин са го приели присърце и са били съпричастни. За мен това е такъв пример, който трябва да се покаже.

Педиатърът от Спешна помощ, помогнал на малкия Благой, не смята, че е извършил геройство. Изпитва удовлетворение, че е помогнал на едно изплашено семейство.

Катя Сунгарска, говорител на ЦСМП-София: Той казва, че е щастлив след всеки адрес, в който остава родители и детето в добро състояние и спокойни. Това му е смисълът.

Боян Петков, родител: Мисля, че всички трябва да търсим доброто и да се опитваме да го предаваме и да го виждаме в хората, защото иначе друго нищо не ни остава.

В 12-часова смяна от около 400 адреса, спешните медици се отзовават на близо 10 само за деца. Казват, че когато спасяват детски живот за някои от тях времето спира, а за други тече с бясна скорост.

Няколко дни след тази случка малкият Благой вече е добре. Животът на семейството отново тече в нормален ритъм - в игри и закачки. И поглеждат назад с чувство на благодарност и вяра в добрите сърца на лекарите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вицепрезидентът: Кризата открои още по-силно необходимостта от единна национална политика с българите зад граница
Вицепрезидентът: Кризата открои още по-силно необходимостта от единна национална политика с българите зад граница
Удължават мерките у нас до 31 януари. Какво се променя?
Удължават мерките у нас до 31 януари. Какво се променя?