НОВИНИ

ДПС ще избира председател на партията на 24 февруари догодина

Вера Александрова
от Вера Александрова
19:11, 17.11.2023
Чете се за: 03:12 мин.
У нас
Снимка: Десислава Кулелиева
Слушай новината

Националната конференция на ДПС, която ще избере нов председател след оставката на Мустафа Карадайъ, ще се проведе на 24 февруари, реши Централният съвет на партията. Почетният председател на ДПС Ахмед Доган не присъства на форума, защото имал грип. Делян Пеевски обяви, че ще се кандидатира за председател на движението.

Почетният председател Ахмед Доган, който пое оперативното ръководство на партията до новия избор, не присъства на заседанието на Централния съвет. Изпрати обаче специално послание, което беше раздадено на всички в писмен вид. В него Доган заявява, че не е допускал през последните 11 години, че ще му се наложи да се върна в оперативната политика.

Казва, че не е "фен на героите спасители в историята, защото те по дефиниция подвеждат обществото с илюзорни представи за неговото бъдеще. Отбелязва, че се връща не по своя воля, а по политическа необходимост.

България все още няма ясен проспект за своето развитие, заявява Ахмед Доган. Според него темата Шенген измесва всички значими проблеми. Призовава парламентарните групи за спешно намиране на решение на демографската криза в рамките на предстоящия бюджет на страната.

В своето послание отделя специално внимание на Делян Пеевски.

Дали това е знак, че изборът на Ахмед Доган за бъдещия председател на партията пада върху Делян Пеевски засега само може да се гадае. Пеевски обясни, че всеки член на ДПС, който бъде номиниран от структурите, може да се кандидатира за председател на партията. А за себе си каза, че ще се кандидатира за председател на партията.

Снимки: Десислава Кулелиева

В своето посланието Ахмед Доган казва, че оставката на Мустафа Карадайъ е изненадваща. Отбелязва, че той има неоспорими заслуги за утвърждаването на ДПС.

Преди началото на Централния съвет във Фейсбук Мустафа Карадайъ обясни защо се е оттеглил - подал оставка, за да е ясно, че няма да се бори за следващ мандат. Извинява се на членовете на ЦС, ако не е покрил очакванията им като председател и като човек. Благодари на Ахмед Доган и на всички, които са му се доверили.

Централният съвет е взел решение да освободи Ахмед Ахмедов като зам.предеседател на ДПС, както и лидера на младежкото движеине Сезгин Мехмед.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Демерджиев за погрома в София: Отговорността е на министъра на вътрешните работи
Демерджиев за погрома в София: Отговорността е на министъра на вътрешните работи
Джуд Белингам е носител на приза Golden Boy за 2023-а година
Джуд Белингам е носител на приза Golden Boy за 2023-а година